Kıymetli Evrak Hukuku Nasıl Öğrenilir?
Ben Selçuk üniversitesi hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim ve geride kalan 5 haftada tek zorlandığım anlamakta güçlük çektiğim ders kıymetli evrak hukuku. Hocamız POROY/TEKİNALP hocalarımızın kitabını önerdi ancak ben Sayın Fırat ÖZTAN' ın kitabından faydalanıyorum şu an. Sizlerden isteğim bu dersi anlamak için ne yapmalıyım? İlla ticaret erbabı olmama gerek yoktur herhalde... Saygılarımla!
Re: Kıymetli Evrak Hukuku Nasıl Öğrenilir?
* Öncelikle öğretim görevlinizin size önerdiği kitabı edinmeye gayret edin. Tabii ders notlarını da asla ihmal etmeyin. Zira doktrinsel olarak öğretim görevlinizin, kürsünüzün görüşünü yazmanız beklenmektedir.
* Kendinize derhal bir çek, bir bono (senet) ve poliçe örneği bulun veya hiç değilse kağıt üzerinde prototip yaratın. Bu evrakı ciro edin, ticaret yapıp arkadaşınıza verin vs. vs.
* Yeni yapılanmakta olan; http://wiki.hukuki.net/K%C4%B1ymetli_Evrak_Hukuku bölümüne gelip öğrendiklerinizi yazın. (üyelik gerektirmez açık kaynaktır)
Saygılar.
Çok sevdiğim bir abim bana kıyamayıp saat 3'e kadar MSN'de anlatmıştı bu dersi, bu şekilde öğrenmiştim aslında. Teorik olarak öğrenilecek fazla bir şey yok, işin pratiğini anlamak için pratik kitaplarını tercih etmeni öneririm.
Çok teşekkür ederim. umarım bu dersi geçerim ve ilerde bu dersi buradaki paylaşımlar sayesinde geçtim diye benden sonrakilere aktarabilirim.