-
Apatman Aidatı
İyi günler diliyorum.6 ay önce oturduğum evi kiraladık.Aidatımız 15 ytl idi.Bir afta önce aidatın 22,5 çıktığını öğrendim.Sebebini sorduğumda ise apartmanda yönetici seçilemediğini Bu nedenle dışarıdan yönetici tutulduğunu,aylık 7,5 Ytl yönetici parası ödeyeceğimiz ve bu konuda herhangi bir söz hakkımız bulunmadığını söylediler.Bu kararın ev sahipleri tarafından alındığı bizim ödemekle yükümlü olduğumuz söylendi.İçinde bulunduğum bu durumda ne yapabileceğimi,Ne gibi haklarım olduğunu bilmiyorum.Ayrıca 3.katta oturmakta olmamıza rağmen çatı izalasyonu ve apartman önüne yapılacak demir parmaklıklar içinde para toplandığını,bunlara da katılamamız gerektiği söylendi.Bilgi iletirseniz teşekkür ederim.
-
Re: Apatman Aidatı
Kat Mülkiyeti Kanunu md 4/1-c, " çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri" ortak yer konusuna girer diyor. Yani sizin de kullanım alanınızda. Ben de öğrenciyim ve 1. katta oturuyrum ama asansör faaliyetleri için ödeme yapıyorum. Kullanmıyorum diye ödemeden kaçmak gibi bir şansım yok.
Yine aynı kanunun 18. maddesinde kiracıların ve sükna hakkı sahiplerinin kat malikleri gibi yönetim planına uyması yönünde bir ifade vardır.
Yine aynı kanunun 34. maddesinde yöneticinin dışarıdan birilerine veyahut 3 kişilik bir kurula verilebileceği yer alıyor.
Yina 20. maddede yönetici aylığı gibi giderlere katılma yükümlülüğü yer alıyor.
İşte böyle ama illa da itiraz etmek istiyorum diyorsanız sulh hukuk mahkemesine gidebilirsiniz. Ama kanaatimce gerek yok. Yine de siz bilirsiniz. Saygılarımla!