Mrb. arkadaşlar.
Sorum şu bir forumun hack edilmesi yani anasayfaya index koyarsa dava edildiği taktirde ne ceza alır ancak Hack'ı gerçekleştiren kişi 15.5 yaşında
bir ceza alırmı ?
Şimdiden teşekkürler.
Printable View
Mrb. arkadaşlar.
Sorum şu bir forumun hack edilmesi yani anasayfaya index koyarsa dava edildiği taktirde ne ceza alır ancak Hack'ı gerçekleştiren kişi 15.5 yaşında
bir ceza alırmı ?
Şimdiden teşekkürler.
Bilişim sistemlerine izinsiz girmek, onları bozmak Türk Ceza Kanunu'na göre suçtur.
öncelikle hukuk ile uğraşan arkadaşımız tarafından bu açıklama yapılmış bu konu hakkında bende birşey dile getirmek istedim birde şu durum var hacklenme olayında web sitelerinin yayınını kesecek ve veri kaybına uğratacak yada gizli bilgilerinin çalınması örnek db v.s kullanıcı bilgilerinin çalınması durumunda bu zaten bir suçtur ama sisteme hiç bir zarar vermeden sadece index atıp çıktıysa ve sistem hiç bir veri kaybına zarara uğramadıyla bu suç değildir diye biliyorum burada yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim
İzinsiz olarak sisteme giriş yapmak, suçun oluşumu açısından kafidir. Sahip olduğunuz bilgi yanlıştır sayın murati.
benzer bir durum bizim de başımıza geldi. bizim ip den bağlanılarak hosting şirketine ait web sitesine index basılmış.. dolayısıyla kesinti yüzünden şirket sahipleri maddi zarar ve itibar kaybına uğramışlar. ve dava açmışlar.
yalnız hat ve ip 18 yaşından büyük birine ait olduğu için o yargılanacak. bu konuda daha önce verilmiş karar örneği var mı acaba? şifrelenmemiş kablosuz bağlantı kullanımları hafifletici bir etken olabilir mi? şifresiz bağlantı kullanımı durumunda; suçsuz olduğunu iddia eden sanık durumundaki kişi dışında, başka birileri de o ip den bağlanıp suçu işlemiş olabilir. hattın sahibi çok mağdur. yanıtlarsanız sevinirim.
Kişinin 15 veyahut 16 yaşında olması farketmiyor. Sadece verilecek olan cezanın infaz biçimi ve hafifleştirici sebeplerinin değişmesine neden olabilir. Hakim HAGB kararı verebilir. Tecilli ceza vereceğini sanmıyorum. Kardeşinize büyük bir ders olsun bu'da. :)