İş Yerine Girerken Verilen Teminat Senedi Hakkında
merhaba arkadaşlar benim için önemli olan bi konuyu danışmak istiyorum sizlere.bir satış pazarlama şirketi işe girerken benden teminat senedi istedi ve birde kefil,babam kefil oldu senedi imzaladık beraber(50,000ytl) teminat senedi yazmadık çünkü bilmiyorduk yazmamız gerektiğini,9 ay boyunca bu şirkette çalıştım fazla mesai fln yaptım sigortam geç başladı ama hiçbirini talep etmedim iyi niyetimden,fakat bugün itibari ile patronun hakareti üzerine birşey söylemeden iş yerini terk ettim.teminat senedimi vermiyor ve piyasaya sattığın malların parasını topla diyor ve riski bana yıkmaya çalışıyor üzeri kapalı tehdit ediyor.ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum senedimi nasıl alabilirim bu konuda ne yapmalıyım.ve şirket bana ne yapabilir lütfen konu hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olsun teşekkürler.(ayrıca bu şirket 2 ye ayrıldı diğer şirketin adına benim sigortamı devam ettirdiler,yani eski sigortalı olduğum yerde değilde yeni şirkette sigortalı görünüyorum 2 aydır)
Re: İş Yerine Girerken Verilen Teminat Senedi Hakkında
Yukarıdaki örnekteki gibi bir senet verilmesi halinde söz konusu senedin üzerinde teminat senedi yazmasa bile senedin tarafları değişmediği sürece senedi takibe koyan tarafa bu itiraz ve defilerde bulunulması gerekir.
Öte yandan Bedelsiz Senetlerin iadesini, iade edilmez ise istirdat davası açılacağını, tedavüle çıkartılması halinde suç duyurusunda bulunulacağı ihtarında bulunularak senetlerin idesi ve söz konusu senetlerden dolayı borçlu olunmadığının tespiti davası açılabilmeledir.
çok teşekkür ederim.şu an benim yapmam gereken senedimin iadesi için ivedi olarak dava açmak anladığım kadarıyla.iyi çalışmalar
Bir soruda benim olacak.Ben de bir gıda firmasına satış elemanı olarak işe girdim ve babam kefilli üzerinde ''teminat senedidir'' notu yazılı 25.000 ytl lik bir senet verdim.Ancak firma sahibi 1,5 yıl çalıştıktan sonra benim aracımda sayım yaptı ve bana 6.000 ytl açığımın olduğunu ve bu parayı ödememi aksi halde senedimi işleme koyacağını söylüyor.ben halen yanında işime devam etmekteyim.Böyle bir açığımın olduğu konusuna katılmıyor ve şirketin haksız kazanç peşinde olduğunu düşünüyorum.Ne yapabilirim bu konuda senedimi işleme koysa benden para alabilirmi? vermemmek için ben nasıl davranmalıyım.Çok teşekkür ederim.