17 yaşındaki işçi hakkında,
Ağır Ve Tehlikeli işler grubuna giren bir fabrikada sorumlu müdür olarak çalışmaktayım.
17 yaşındaki bir işçimiz,kendi bölümü dışında olan makinadan sorumlu arkadaşına yardım etmek amacıyla saat 21.00 sularında makinanın yanına geliyor ve makinadan sıçrayan demir parçası gözüne saplanıyor.
Bu arkadaşın görevli olmadığı bir yerde bulunup kaza geçirmesinden ne kadar sorumluyuz?
Kaza sonrasında derhal ilkyardım yapıldı ve ardından ameliyata alınarak gerekli müdahaleler yapıldı, ancak gözde çok ciddi hasar var özel hastaneye kaldırdığımızdan dolayı herhangi bir tutanak tutulmadı.
Ben yinede altında şahitlerin imzası olan bir kaza raporu hazırlamayı düşünüyorum.
İlerde hakkımızda dava açmaması için ne yapmalıyım?Gerekli her türlü yardım ve müdahaleler yapıldı.
Not:çıraklık okulunda okumamıştır.Köyünden para kazanmak için gelen bir işçi.
Re: 17 yaşındaki işçi hakkında,
Alıntı:
kismett rumuzlu üyeden alıntı
cevap yazan yok :(
İşyerinizin faaliyet konusu ve yaralanan 18yaşından küçük çalışanın yaptığı iş nedir?
Olay işyeri sınırları içinde ,çalışma saatleri arasında gerçekleştiğinden işkazasına girme ihtimali yüksektir.
Kişinin dava açarak hakkını aramasına engel olamazsınız.
mesaiye kalmışlardı.Makina bölümünde çalışıyor işçi.
Alıntı:
kismett rumuzlu üyeden alıntı
mesaiye kalmışlardı.Makina bölümünde çalışıyor işçi.
Ağır ve tehlikeli işler yönetmeliğinden alıntıdır.
Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak İşçiler
Madde 4 — (Değ. 23/10/ 2004-25622 S.R.G.)16 yaşını doldurmamış genç işçilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır.
EK-1 deki çizelgede, karşısında (K) harfi bulunmayan işlerde kadınlar ve (Gİ) harfleri bulunmayan işlerde de 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler çalıştırılamaz.
http://www.calisma.gov.tr/birimler/i..._isler_yon.htm
Yönetmeliğe göre 18yaşından küçük işçileri makine bölümünde çalıştıramazsınız.Yönetmeliğin sonunda,bahsedilen ek-1 i bulabilirsiniz.