Bilgisayarım kullanılarak suç işlenmiş
Merhaba, ben bir üniversite öğrencisiyim iki arkadaşımla kalıyorum evde internet ortak ama benim üzerime kayıtlı eve birçok arkadaşımız gelip gidiyor ve zaman zaman bilgisayarı kullanıyorlar ve bu bağlantıların birisinde bir bankanın pkk ile ilişkisini içeren bir yazıyı websitesine göndermişler geçen gün savcılıktan ifadem alınmak üzere çağrıldım alakam olmadığını belirttim ama yapan kişi ben yaptım diye ortaya çıkmaz heralde bu şartlarda, internet benim üzerime kayıtlı olduğu ceza bana mı kesilecek :(
Re: Bilgisayarım kullanılarak suç işlenmiş
İfadenizde bu hususları belirtmeniz lehinize olacaktır.
Alıntı:
offf_off rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ben bir üniversite öğrencisiyim iki arkadaşımla kalıyorum evde internet ortak ama benim üzerime kayıtlı eve birçok arkadaşımız gelip gidiyor ve zaman zaman bilgisayarı kullanıyorlar ve bu bağlantıların birisinde bir bankanın pkk ile ilişkisini içeren bir yazıyı websitesine göndermişler geçen gün savcılıktan ifadem alınmak üzere çağrıldım alakam olmadığını belirttim ama yapan kişi ben yaptım diye ortaya çıkmaz heralde bu şartlarda, internet benim üzerime kayıtlı olduğu ceza bana mı kesilecek :(
Merhabalar..
Hukuki sorumluluk cezai sorumlulugu dogurmayacagi icin uzerinize olan telefon nedeniyle ceza alacaginizi dusunmuyorum..
Delil yetersizligi nedeniyle berat edeceginizi dusunmekteyim..
saygilarimla.
Buna benzer bir olay gecen yil benim basima geldi. Evime gelen sivil polisler savciliga verilen sikayet uzerine telekom ile yapilan arastirmada benim telefon internet hattim uzerinden internete bir kisi hakkinda hos olmayan seyler gonderildigi ve karsi tarafin sikayetci oldugunu soylediler. Kendim ogretmenim , bilgisayarimi incelediler ancak bunu benim yapmamis olacagimi zaten anladilar. Evime gelip bilgisayarimi kullanan baskalari olup olmadigini sordular. Yalnizca kardesim kullaniyor, onu cagirmami istediler. Onunda ifadesi alindi. Ancak daha sonra karsi komsumun ortak interneti kullandigimizi soyleyince genc 3 cocuklari var, onlarida alarak savciliga emniyete gitmemizi istediler. Ayri ayri alinan ifadelerde cocuklardan birisinin bunu yaptigi ortaya cikti. Mahkemeye cikti. Beni sadece 1.mahkemede sahit olarak cagirdilar. Karsi taraf 2. mahkemede sikayetini geri aldi. Yasida kucuk oldugu icin ceza almadi. Ancak ben ne evdeki bilgisayarimi nede internet hattini baskalari ile paylasmamak gerektigini iyice anladim. Sizde evinize giren arkadaslarinizin ifadelerinin alinmasini isteyebilirsiniz.