Savunmam alınmadan kınama cezası aldım
Merhabalar,
Bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Kendi odamda tartıştığım ve odamdan kovduğum bir memur beni şikayet etti. Soruşturma sonucunda kınama cezası verildiğine dair yönetim kurulundan 31 Ekim 2007 tarihinde bir tebliğ aldım. 7 gün içinde itiraz etme hakkımın olduğunu biliyorum ama savunmam alınmadan cezanın verilmesini anlayamadım. Savunmam istenecek miydi? yoksa ben savunmamı yazmalı mıyım? İdari soruşturmalarda usul nedir? Nasıl bir dilekçe yazmalıyım? Kınama cezası kesinleşirse rektörlüğe kaç gün içinde itiraz etmeliyim? Rektörlükte onaylarsa idare mahkemesine kaç gün içinde başvurmalıyım?
Soruşturma usullerini öğrenebileceğim bir kitap yada kaynak önerebilir misiniz?
Haklı olduğum bu davada sonuna kadar gitmeye kararlıyım. Eğer bana yardım ederseni çok sevinirim.
Teşekkürler
Re: Savunmam alınmadan kınama cezası aldım
savunmanızın alınması gerekiyordu cezanıza itiraz hakkınız var bulunduğunuz ünüversitenin en üst kurumuna dilekçe yazmanız gerekiyor
Cezayı verecek amirin,memurun disiplin amiri olup olmadığı durumunun ve soruşturmacı atanıp veya bizzat soruşturmaya başlanıp,tam anlamı ile usulüne uygun bir soruşturma açılmaksızın doğrudan disiplin amirince ifade ve savunma alınıp herhangi bir rapora bağlanmadan re'sen disiplin cezası verilemez.C ezayı veren makamı atlayarak üst makama itiraz ediniz.Ayrıca idare mahkeme süresini geçirmemek üzere idare mahkemesine başvurabilirsiniz.
657 sayılı yasaya tabi memurların uyarma ve kınama cezalarna karşı idari dava açma hakları yoktur.
Ancak itiraz edebilir. Ama bu itirazda genel ve sıradan bir itiraz değil, cezanın tebliğine müteakip 7 gün içinde disiplin kuruluna yapılabilir.
Eğer ben dava açmak isitiyorum derseniz, davayı açıp ve kaybedip, iç hukuk yollarını tükettikten sonra Avrupa İnsan Hakları Makmesine adil yargılanma ve hak arama özgürlüğü çerçevesinde davayı taşımanız ve kazanmanız kuvvetle muhtemel mümkündür.
Ama buruda kınama cezanın iptali değil, belli oranda tazminat ödenmesi ve sonrasında 2577 sayılı yasanın 53/ı.maddesine göre "Hükmün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmenin veya eki protokollerin ihlali suretiyle verildiğinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olması" hükmünden hareket ile yargılanmanın yenilenmesine imkan kazabilirsiniz....
uzun bir süreç kolay gelsin....