Sigortasız, şoför olarak çalıştırılıyoruz
Efendim ben izmir kamilkoç otobüsleri a.ş de servis şoförü olarak çalışıyorum.fakat şirket kendine ait servis araçlarını satıp,tek tek araba kiraladı.yani her aracın sahibi farklı.toplam 22 araç vede 40 şoför çalışmakta vede hiçbirimizde sigorta yok.24 saat çalışıyoruz.biz şoförler şirkete baglı olmadıgımız için bişeyde yapamıyoruz.ama araçlarda kamilkoç logosu,bizlerde kamilkoç kıyafeti var.araç sahiplerinede cüzzi bir para verdiklerinden sigorta yapamıyolar.buda emekli 60 yaş üstüne yarıyor.2 sene oldu sigortasız,şikayette bulunsak ne yapabiliriz.teşekkürler
Re: Sigortasız, şoför olarak çalıştırılıyoruz
İş sözleşmesini araç sahibi ile imzalamış iseniz, işvereniniz araç sahibidir. Sigortasız çalıştırılmanızla ilgili olarak SSK Müdürlüğüne şikayette bulunabileceğiniz gibi, iş mahkemesinde dava da açabilirsiniz. Öte yandan, araç sahibi ile şirket arasındaki ilişki de önemli olabilir. Eğer arada taşeronluk ilişkisi varsa, asıl işveren olarak şirket hakkında da şikayet ve dava yoluna gidebilirsiniz. Bu konuda bir avukkattan hukuki yardım almanız da yararınıza olabilir. selamlar...
peki çalışan şöför arkadaşın Bağkur lu olması durumunda ( çiftçi ) bağkuru varsa dahi mahkemeye gidebilirmi ?
Alıntı:
lionteam rumuzlu üyeden alıntı
peki çalışan şöför arkadaşın Bağkur lu olması durumunda ( çiftçi ) bağkuru varsa dahi mahkemeye gidebilirmi ?
Ne diye mahkemeye gideceksin ki.....?.Zaten çiftçi bağkurun varsa ssk lı olmana gerek yok.Çiftçi bağkuru olan ın bir işyerinde çalısması durumunda bağkurunu iptal etmeyip çalısabılır ve çalıştıgı yerede bağkurluoldugunu söylemeli ki ssk lı yapmasınlar onu yaparsalar ssk lı ozamanda bağkurlugun biter ve ssk lı olursun. Bende kardeşim için busitede sormuştum ve bağkurluise bağkuru iptal edip ssk lıolması gerekıyor denmıstı ama araştırdım ve tarim bağkurlu olan kardeşimin bağkurunuiptal etmeden başka bir işe çalısmasında sakınca yokmuş.Sadece işyerine bildirilmeli ki ssk primi yatırılmasın ama ilerde denetim vs bakımından bağkur makbuzlarınızın yanınızda bulunması gerekir.