Eşcinsel evliliğin tanınması
Merhaba,
Geçen yıl mayıs ayında Slovenya Cumhuriyetinde eşcinsel beraberliğimi eşimle kayıt altına aldırdım. O ulkedeki yasalara göre eşcinseller "same sex relation" (eşcinsel ilişki) olarak beraberliklerini kayıt altına alabiliyorlar.
Su anda Slovenya'da oturma ve calısma ıznıne sahıbım. Ancak bazı durumlardan dolayı bu evliliğimin Türkiye'de de tanınmasını ıstıyorum. Esımın de burda yasamasını ıstıyorum.
Nerde aradıysam bır yol bulamadım. Elcilik bısey bılmedıgını soyledı.
Yardımcı olabılırsenız sevınırım...
Re: Eşcinsel evliliğin tanınması
Türk medeni kanunlarına göre eşcinsel evlilik yasal değildir. Dolayısıyla tanıma yapılamaz.
Re: Eşcinsel evliliğin tanınması
Alıntı:
xyan22 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Geçen yıl mayıs ayında Slovenya Cumhuriyetinde eşcinsel beraberliğimi eşimle kayıt altına aldırdım. O ulkedeki yasalara göre eşcinseller "same sex relation" (eşcinsel ilişki) olarak beraberliklerini kayıt altına alabiliyorlar.
Su anda Slovenya'da oturma ve calısma ıznıne sahıbım. Ancak bazı durumlardan dolayı bu evliliğimin Türkiye'de de tanınmasını ıstıyorum. Esımın de burda yasamasını ıstıyorum.
Nerde aradıysam bır yol bulamadım. Elcilik bısey bılmedıgını soyledı.
Yardımcı olabılırsenız sevınırım...
Sayın commodore1tr'nin de söylediği gibi ülkemizde hem cinsle evlilik yapılamaz. Yurt dışında yapılmış olan evliliklerde tanınamaz. Kesin ve nettir.