Re: Kirasını Ödemeyen Kiracı
Öncelikle,kişilerin alacaklarını tahsil için borçlunun mallarına şahsen el koyması mümkün değildir.Bu icra organlarının görev alanıdır.
İkinci olarak,kiracınıza ihtarname tebliğ ettiniz mi?
Alacak ve tahliye davası açabilir, malları kaçırma ihtimaline karşı da mahkemesinden ihtiyati tedbir talep edebilirsiniz. Ancak, kiracınızın mallarına, şahsen el atmanız suç teşkil etmektedir.
ii günler kiracım evimi ben yokken yegenimden kıralamıs yegenım 17 yasında kontrat yapıp imzalamıslar kıracı eve yerlesti ama 6 aydır ne kıra verıo ne de elektrık su abonelıgı yapıo evde yasıo ama kapıyı bıze acmıo kıracının elınde bulunan kontratı elınden aldım sua elınde kontrat yok ne yapabılırım cok acıl yardım beklıyorum ne olursunuz
ii gunler bır baska sorum daha olacak ben ıl dısında bulunurken evim için kıracı aramıs cok acıl tasınmam lazım tasındıktan sonra kontratımızı yaparız dedı bende anahtarı verdım tasındı fakat kontrat yapmıor ve kendısıne ulasmakda zorluk cekıoruz ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevınırım ii günler diliyorum
Alıntı:
carsikartal rumuzlu üyeden alıntı
ii gunler bır baska sorum daha olacak ben ıl dısında bulunurken evim için kıracı aramıs cok acıl tasınmam lazım tasındıktan sonra kontratımızı yaparız dedı bende anahtarı verdım tasındı fakat kontrat yapmıor ve kendısıne ulasmakda zorluk cekıoruz ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevınırım ii günler diliyorum
Kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılması hukuken gerekli değildir.Yani sözlü olarak da kira sözleşmesi yapılabilir.Ama yazılı olarak kira sözleşmesi yapılmasının ispat bakımından avantajları vardır.Eğer kiracınız kira bedelini ödemiyorsa avukatınızdan hukuki yardım alıp haciz ve tahliye yoluna başvurabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılması hukuken gerekli değildir.Yani sözlü olarak da kira sözleşmesi yapılabilir.Ama yazılı olarak kira sözleşmesi yapılmasının ispat bakımından avantajları vardır.Eğer kiracınız kira bedelini ödemiyorsa avukatınızdan hukuki yardım alıp haciz ve tahliye yoluna başvurabilirsiniz.
cok tesekkur ederim
Cevap: Re: Kirasını Ödemeyen Kiracı
Alıntı:
gokhansgk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Yaklaşik 4 Yildir Oturduğum Dairemde Son 6 Aydir Aşşaği Yukari Kira Veremiyorum Malum Kriz Nedeniyle Sorun Yaşiyoruz.site Yönetimi Bu Durumda Yaptirim Olarak Elektiriklerimi Kesiyor Benim Merak Ettiğim Böyle Bir Yetkisi Yada Hakki Varmi Bana Bu Konuda Yardim Edebilecek Biri Varmi Acaba..
Herhalde kesecek, sizin borcunuzu başkası mı ödeyecek? Ev sahibiyle konuşsaydınız, birkaç ay idare etmesi için tamam, ama başka türlü kesilecek tabi ki.
Alıntı:
juliajonquilla rumuzlu üyeden alıntı
Herhalde kesecek, sizin borcunuzu başkası mı ödeyecek? Ev sahibiyle konuşsaydınız, birkaç ay idare etmesi için tamam, ama başka türlü kesilecek tabi ki.
Ferdi abonelik varsa yani tedaş a bağımsız bölüm adına abonelik varsa tedaş harici site yönetimi veya başka biri elektriğizi kesemez. Ayrıca konulara cevap verirken daha nazik bir dil kullanmak gerektiğini düşünüyorum. burda sorununu paylaşan insanların ne gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu bilmiyoruz.
iyi günler kiracım 4 aydır kirasını ödemiyor evıde bosaltmıyor yazılı bı kontrat yapmadık elektrık su ve dogal gaz benım ustume kayıtlı bunları kestırerek evı bosaltırmamda bı sakınca varmıdır?