Alacak kişinin hayat sigortası yapılması zorunluluğu bankanın ihtiyarındadır
Bir arkadaşım babasının adına kredi aldı.babası 80 yaşlarında olduğundan onu hayat sigortası yapmayıp kefili sigorta yapmışlar.Baba ölünce borç kefile kaldı bu konuda yapabileceğim birşey varmı.
Re: kredi borcuna kefil olduğum kişi öldü
Kefil sizsiniz anladığım kadarıyla borcu ödemeniz gerekmekte
Kredi alacak kişinin hayat sigortası yapılması zorunluluğu Bankanın ihtiyarındadır
arkadaşım babası adına kredi aldı ben kefiliyim.babası öldü.Banka 80 yaşındaki bir insana hayat sigortası yapamadığı halde kredi verebilirmi.Beni hayat sigortası yapmışlar fakat beni bu konuda bilgilendirmediler.Arkadaşım diye gidip hemen kefillik için imza attım.Ben bu konuda birşey yapabilirmiyim.Arkadaşım borcu ödemiyor.Yada bu parayı benden değilde mirasçılarından almalarını sağlayabilirmiyim.Çünkü arkadaşım babasından kalan maaşı alıyor ve aldığı maaş ödemesi gereken aylık kredi taksitlerinden daha yüksek.
Birde benim hiçbir mal varlığım yok kiracıyım, birtek maaşım var arkadaşım hem babasından maaş alıyor hemde oturduğu ev kendisine ait.
Re: Kredi alacak kişinin hayat sigortası yapılması zorunluluğu Bankanın ihtiyarındadır
Sn Dilyus07,
Bankalar 80 Yaşındaki Müşteriyede Kredi Verebilir, 18 Yaşındaki Müşteriyede Kredi Verebilir. Bu Bankanın ve Şubenin İnsiyatifindedir. Kredi Alırken Yapılan Hayat Sigortası Keyfidir Bir Zorunluluğu Bulunmamaktadır. Ancak Uygulamaya Baktığımız da Bankalar Bunu Zorunluymuş Gibi Göstermekteler.
(Hayat Sigortası Yapılması Zorunlu Hale Getirilmelidir Taraftarıyım. Neticede Geride Kalanlar Yada Sakatlık Durumunda Borcun Nasıl Ödenebileceği ihtmalide netleştirilmiş olur.)
Sorularınıza Gelince , Evet Hayat Sigortası Yapmadan Banka Kredi Verebilir.
Sizi Hayat Sigortası Yaparken Bilgilendirilmediğinizi iletiyorsunuz. Kefil Olarak İmza Attığınız Evraklarda Hayat Sigortası Poliçesinide İmzalamış Oluyorsunuz Zaten. (O Sırada İtiraz Edebilirdiniz)
Son sorunuza Gelince,
Kefil Olmanızın Anlamı Bu Zaten. Asıl Borçludan Alacağını Alamayan Banka Kefile Yönelir. Tahsilatı Kefilden Yapar.
Re: kredi kartı hırsızlıgı
Alıntı:
huri rumuzlu üyeden alıntı
Bir Otelde CaliŞmakta İken Otel Olarak Asya Banka Toplu Kredİ Karti Talebİmİz OlmuŞtu.ben İŞten Ayrildiktan Sonra Kk Kurye Net Tarafindan İmza KarŞiligi BaŞka Bİr Personele Teslİm EdİlmİŞ.o Personelde Kk Benim Iznİm Ve Haberİm Olmadan Kullanarak Harcama YapmiŞ.banka Tarafindan Cep Telefonuma Gelen Mesajdan Haberdar Oldum.ben Bu KİŞİye ,cumhurİyet Savciligina Suc Duyurusu Yaparak Şİkayetcİ Oldum.aradan 3 Ay Gecmesİne Ragmen Hala Bir GelİŞme Yok.ne Bankadan Nede Savciliktan.banada Heray FaİzlenmİŞ Olark Hesap Ekstresİ BorÇ Bİldİrİmİ Gelmekte.bankayada DİlekÇe İle Durumu En BaŞtan 28/08/2007 De Durumu Bildirdİm.defalarca Telefonda Actim.hala Bir GelİŞme Yok.ne Yapmam Gerekİyor
Savcılığa Giderek Şikayetinizin ne aşamada olduğunu ve akıbetini öğrenin derim.