Boşanmak için ne yapmam gerekli?
04.09.2006 tarihinde evlendim.1 oğlum var eşimden boşanmak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.Anlaşmalı boşanmak için nasıl bir dilekçe yazılması gerekli ve nereye vermek gerekli ekinde hangi belgeler olmalı?
bir avukat tutamıyorum maddi problemler nedeni ile lütfen sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.
Bir de eğer eşim anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa ki yapabilir o zaman nasıl bir dilekçe ile nereye başvurup dava açmalıyım?İzmir konak ilçesine bağlı oturuyorum.Lütfen cevap bekliyorum...
Re: Boşanmak için ne yapmam gerekli?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=8387
Lütfen okuyunuz.
Avukat yardımı olmadan hazırlayacağınız protokol sağlıksız olacaktır.
Anlaşmalı boşanma istemli dava dilekçenizle İzmir Mahkemlerinde (Aile Mahkemesi) bir boşanma davası açmanız gerekli. Bu dilekçeye eşinizle karşılıklı olarak her konuda( menkul, gayrimenkul, çocuk vs.) anlaştığınıza dair aranızda imzaladığınız anlaşma metnini sunun. Bundan sonrasında hakimin talebinizi kabul edebilmesi için, aranızda hiç bir çelişki olmadığına kanaat getirmesi gerekmektedir.
Eşiniz anlaşmalı boşanmaya yanaşmaz ise, boşanma sebeplerinizi belirtir bir dilekçe ve varsa yazılı delilleriniz ile yine İzmir Mahkemelerinde dava açmanız gerekecektir. Ancak, iş bu aşamaya geldiğinde profesyonel bir yardım almanız lehinize olacaktır. Bunun için adli yardım biriminden de faydalanabilirsiniz. (Adli Yardım başvurunuzu Manavkuyu adliye binası C Blokda bulunan başvuru bürosuna yapabilirsiniz.)
ilginiz için teşekkürler ama yolladığınız linkte sadece istanbul'da oturanlar için başvurulabilecek bürolar var ben İzmir'de ikamet ediyorum.Ne yapabilirim?
Cevabınız yukarıdaki açıklamamın içinde
Alıntı:
müge35 rumuzlu üyeden alıntı
ilginiz için teşekkürler ama yolladığınız linkte sadece istanbul'da oturanlar için başvurulabilecek bürolar var ben İzmir'de ikamet ediyorum.Ne yapabilirim?
Cevabı biraz daha dikkatle okuyabilirsiniz.(Manavkuyu adliye C blok Başvuru Bürosu)