Boşanma sürecinde yapılması gerekneler nelerdir?
11 aylık evliyim.ankaradan istanbula evlilik nedeni ile taşındım. evliliğimin ilk günüde dahil olmak üzere eşimle sürekli tartışma içerisindeyiz. eşimin annesi kanser tedavisi görüyor. evliliğimin ilk 10 ayını kayın valdeme baktım. eşim ve bana ait olan eve bir ay kaldım. kendime ayırdığım gün için ailesinden ve eşimden tepki aldım. bazen sözlü uyarıldım bazem ise piskolojik baskı gördüm.ama hamile olduğumu öğrendiğimden dolayı bakamıycağımı belirttim. eşimin dayısı üzerime yürüdü ve cocuğumu kaybettim(kalbi durdu). ilk haftasında bana ait ve düğünde takılan altınlarım elimden alındı. geriye kalan 5 bileziğim ve yüzzüklerimdi. onuda eşim kalbi durduğundan alınması gereken bebeğin operasyonundan sonra aldı. ben iş yerinde kasasında saklı olduğunu zanlediyordum. operasyonda annem yanıma geldi, ve eşimin ailesi kavga çıkartarak elimdeki yüzzükte olmak üzere herşeyimi aldı ve zorla bilet alarak Anakaraya gönderdi. Ankaraya gelirken bazı şeyleri idrak edemiyordum çünkü operasyondan çıkalı 2 gün olmuştu evime gitmek istedim ama görümcemin çirkin sözlerine maruz kaldım.ben ankaraya gelirken ortak kredi kartlarımızın iptal ettirmiş. eşim 11 ay boyunca evimize hiç bir alışveriş yapmadı. şimdide evi satılığa çıkardığını duydum. bu evlilik için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum gerek maddı gerek manevi olarak çok yıprandım. eşim ve ailesinin gücün yobazlık değil hukuk oldugunu görmelerini istiyorum. benim üniversite mezunu olmam eşimin lise mezunu olması ailesinde ve sonradan çok büyük bir kompleks haline geldi. çalışmama bütün ailece izin verilmedi. ben boşanmak istiyorum.maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum. bu konuda ehli insanların yani sizlerin bana yardımcı olcağını düşünüyorum.