-
Site İçeriği Hakları
Merhaba
Bir site açmayı düşünüyorum. Web tasarım bilgim çok iyi olmadığı için bir şahsa veya şirkete yaptırmayı düşünüyorum. Sorum şu ki : ben site ile ilgili projemi anlattıktan sonra siteyi yapan kişi aynı içeriği kendisi yapıp farklı bir domainden yayınlarsa hakkımı nasıl savunabilirim. veya daha sonradan da bu işi yapabilir. böyle durumlar için site içeriğinin noterden tasdik edilme durumu olabilir mi ?
teşekkürler.
-
Re: Site İçeriği Hakları
Mutlaka firma ilke sözleşme yapın. Ve yapılacak olan tasarımın ssdece size ait olmasını isteyin.
ANcak göz ardı edilmemesi gerekn bir durum var.
YAsa açık "eser yapana aittir" der.
Dizayn size aitse bunun kullanımını yasaklayın,
Onlara aitse kullanım haklarını alın.
-
duygu hanım yanıtınız için teşekkürler. Birşey daha merak ediyorum,
örneğin www.xxx.com diye bir site var, oldukçada beğenilen yoğun bir site.
Başkası gidip içerik aynı ama tasarım farklı www.aaa.com diye bir site açarsa, ilk açan xxx'in sahibinin buna itiraz hakkı varmı ?
(örnekleri mevcut, mesela youtube dan sonra bir sürü video paylaşım sitesi açıldı youtube nin veya ilk kimin fikriyse bu site diğerlerine bir yaptırımı yokmu)
-
Aynı içerik ve farklı tasarım yasal değildir. İçerikten kasıt, bir diğer veri diziliminin kopyası anlamı taşımaktadır. Ör: www.hukuki.net'in içeriğini kopyaladıktan sonra farklı bir tasarımlar www.hukuki.com'u kuramazsınız. Fakat youtube örneğini verdiğiniz üzere, farklı bir yöntemle, farklı bir programlama ile aynı sonuca ulaşabilirsiniz, yasal bir sorumluluğunuz doğmaz.