Sigortasız İşçi Çalıştırma
07.2005-07.2006 tarihleri arasında özel bir eğitim kurumunda(dersane)çalıştım.Bu süre içersinde hep bugün ,yarın diyerek sigortamı yapmadılar.Sonunda dayanamayıp işten ayrıldım.İş yerinde bu şekilde çalışan da sadece ben değildim zaten.Şirket eğitim kurumu olduğu için MBE e bağlıydı.Bu nedenle MEB de memur olarak atamam da yapılmıştı.Orda çalıştığım öğretmen ve eğitim danış.arkadaşlarımla da hala görüşüyorum.Hepsi orda çalıştığıma şahit.Sorum;
- Bu şirket hakkında SSK primlerim yatırılmadığı için şikayetçi olabilirmiyim?(Çünkü işten ayrılalı 1 yılı geçti)
- Eğer şikayetçi olabilirsem neler yapmam gerekiyor?(Birebir şikayetçi mi olmalıyım yoksa bir avukat aracılığıyla dava mı açmalıyım?)
- Bunun cezai yaptırımı (şirket için) nedir?
Çok acil olarak bu sorularıma cavap bulabilirsem çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
SAYGILARIMLA
Re: Sigortasız İşçi Çalıştırma
Ben bu iş konusunda bilgi sahibi olan bir avukatımızın soruma cevap vererek yardımcı olabileceğini düşünmüştüm ama...Hala cevap alamadım:(:( Lütfen rica ediyorum.Eğer bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar varsa(ki olduğundan eminim)yardımcı olmanızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkür ediyorum.
SAYGILARIMLA
Re: Sigortasız İşçi Çalıştırma
Öncelikle işyerinin bağlı bulunduğu SSK müdürlüğüne durumunuzu anlatan ve sizin orada çalıştığınızı bilen tanıkları da gösteren bir dilekçe ile başvurun ve sonucunu bekleyin. Duruma göre işvereniniz aleyhinde sigortalı hizmet tespiti davası açabilirsiniz.