Kefil karşı tarafa yükletilen vekalet ücretinden sorumlumudur ?
Hasbel kader bir arkadaşım dükkan açarken aldığı raflar içim senete kefil oldum .Senetler ödenmedi ve arkadaşım dükkanı devretti. Dükkanın yeni sahibi rafçı ile görüştü ve ona borcu ödeyeceğini söyleyip anlaştılar, ve ödeme tarihine bir çek verdi. arkadaşımda bana senetleri aldığını söyledi. Aradan biraz zaman geçince bana avukattan icra takibi ile ilgili bir kağıt geldi bende avukatı aradım . Arkadaşımın senetleri almadığını ve dükkanın yeni sahibininde verdiği çeki ödemediğini bu yüzden rafcının da icraya verdiğini öğrendim. Arkadaşıma ulaşamıyorum ,dükkanın yeni sahibini aradım ve rafcıyla görüştürdüm ikisi anlaştılar, yeni bir ödeme planı yaptılar bir kısmınıda ödedi. Rafcıda işlemi durduracağını avukatını arayacağını söyledi. Ancak aramamış ben bir devlet memuruyum maaşıma icra geldi tekrar gidip konuştum avukatı aradı gerekli talimatı verdi fakat avukat 2400 ytl tutarında avukatlık ve dosya masrafı çıkardı bana parayı ödeyin dosyayı kapatalım diyor. Gerçek borç zaten 7.500 ytl idi benim bu parayı ödeme gücüm yok rafcı ile dükkanın yeni sahibide pek oralı olmuyor ben avukatla kala kaldım avukatta bana çok üzgünüm ancak elimden birşey gelmez diyor. Dosyayı kapatmıyor. Ben ne yapa biirim lütfen yardım edin çokzor durumdayım. 2 çocuğum ve 12 yıllık evliliğim var evde huzurumuz kalmadı iş yerinde kimsenin yüzüne bakamaz oldum........
Re: Kefil karşı tarafa yükletilen vekalet ücretinden sorumlumudur ?
Takip borçluları takip masrafları ile karşı tarafa yükletilen ve asgari tarifede belirtilen vekalet ücretini alacaklı tarafa ödemek zorundadır. Alacaklı sizi açık ve seçik bir biçimde icra dosyasınıda belirtmek sureti ile ibra ederse harçlar hariç herhangi bir şey ödemek zorunda değilsiniz. Alacaklı ile görüşün