İşverenin değişik şubelerinde ve fazla çalışma tazminat hakkı doğurur mu?
öncelikle iyi günler diliyorum bir tekstil firmasında 4,5 yıldır satış danışmanı olarak çalışıyorum fakat istemediğim halde başka şubelere gönderiliyorum ve şu an itibariyle haftada yaklaşık 5 gündür full günlük en az 12 yada 12,5 saat çalışıyorum bu durum bana tazminat hakkı doğururmu ve tazminat almak için ne yapabilirim yada alabilirmiyim
şimdiden vereceginiz yanıtlar için teşekkür ederim
Re: İşverenin değişik şubelerinde ve fazla çalışma tazminat hakkı doğurur mu?
İş sözleşmenizde başka şubelerde çalışma maddesi varsa bu nedenle iş sözleşmenizi feshedemezsiniz. Böyle bir madde ile vermiş olduğunuz muvaffakat yoksa İş Kanunu 22. maddeye göre işvereninizin geçerli bir nedene dayandığı iddiası ile iş sözleşmenizi kıdem ve ihbar tazminatı ödeyerek feshetme , sizin de geçerli neden bulunmadığı iddiası ile şartları mevcutsa işe iade davası açma hakkınız bulunmaktadır.
Fazla çalışma yapmak işçinin muvaffakatine bağlıdır. İşçi fazla çalışma yapmaya zorlanamaz.
Selamlar,
peki iş sözleşmesinde işler yoğun olduğunda fazla mesai yapcak diye bir madde olabilirmi, varsa bu ne kadar geçerlidir
Alıntı:
hadolen rumuzlu üyeden alıntı
peki iş sözleşmesinde işler yoğun olduğunda fazla mesai yapcak diye bir madde olabilirmi, varsa bu ne kadar geçerlidir
Böyle bir maddesi olan bir iş sözleşmesini imzaladı iseniz,imzanızın geçerliliği kadar geçerlidir.
Kabul etti iseniz kalmak zorundasınız.
Ben 5 sene önce iş sözleşmesi imzaladım ve bunun içeriğindede neler yazılı hiç bilmiyorum, bu sözleşmeden bir nüshada bana verilmelimiydi? halen çalışmaktayım şirketimden bu sözleşmenin 1 nüshasını talep etme hakkım varmı ve vermezlerse ne yapabilirim tşkler.. Birde sözleşmeye kanunlara aykırı madde konulabilirmi?