Yürütmeyi durdurma kararının sonuçları

20.06.2007 tarihinde milli eğitim müdürlüğünce yapılan atamamın kanuna aykırı olmasından dolayı idari mahkemeye başvurdum. 02.10.2007 tarihinde yürütmeyi durdurma kararını aldığım tebliğ edildi. fakat milli eğitim müdürlüğü hakettiğim okuldaki görevime başlama kadromu 20.06.2007 tarihinde değilde, mahkeme kararının kendilerine tebliğ edildiği 02.10.2007 tarihinde almaktadır.
olması gereken işlemlerimin yapılması için mahkemenin tam sonuç kararı beklenmelimidir yoksa yürütmeyi durdurmayı almam demek herşeyi istediğim gibi geriye çevirmek için yeterli midir?
saygılarımla..

Re: Yürütmeyi durdurma kararının sonuçları

yürütmeyi durdurma kararı alındıktan sonramı hukuki süreç başlar?
çünkü mahkemeye başvurduğum tarih ile sonuç arasında 5 ay var. ben yürütmeyi aldım fakat il milli eğitimi geriye dönük işlem yapmayacağını söylüyor.
 o zaman benim geride kalan 5 ayım ne olacak, mahkemeyi kazandım ama 5 ayım gittimi yani?

arkadaşlar gerçekten madurum şu anda! p.tesi günü milli eğitime dilekçe yazacağım bu konu hakkında, yazmalımıyım? yoksa yanlış mı yaparım?
haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum...
benim konum hakkında bilgisi olan hiç mi kimse yok?

durumunuzu net olarak açıklayabilir misiniz? bir iptal davası açtınız, yürütmeyi durdurma kararı aldınız ve kurumunuz bu kararı uygulamıyor mu?

davam işlemin iptali ile sonuçlandı.. bende il milli eğitime dava masraflarım ve kaybettiklerimi geri alabilmem için dilekçe yazdım. fakat dilekçemi yazalı 30 gün olmasına rağmen hiçbirşey yapmadılar? sorum şu sayın arkadaşlar:
-acaba ne kadar süreleri var ben 30 gün biliyordum 60 günmü?

60 gün.Cevap vermezlerse takip eden 60 gün içinde zararalarınızın tazmini için dava açabilirsiniz.Çünkü işlemin iptali idarenin hatalı ve kusurlu olduğunu gösterir.Aslında iptal davasından hemen sonra idareye başvurmadan tazminat davası açabilirdiniz.Çünkü idareler kusurunu kabul etmez ve mahkeme kararı olmadan para ödemeye yanaşmaz.

sayın yld19sm çok teşekkür ederim. anlayamadım yani ben şimdi 60 günü doldurduktan sonraki 60 gün içerisinde mi dava açacağım?

anlayamadım yani ben şimdi 60 günü doldurduktan sonraki 60 gün içerisinde mi dava açacağım?

Burada iki konu karıştırılmaktadır,benim kanaatime göre...Dilekçeye cevap süresi başka şey,idari işlem aleyhine dava açma süresi başka şey.Birisi 30 gün,ötekisi 60 gün..İdare "Yürütmenin durdurulması " kararını alınca,-Eğer mahkeme kararlarına saygılı bir kurumsa- gereğini yapar.Geçmişe yönelik işlem yapamaz.İleride mahkemenin son kararından -Eğer temyizi filân olmazsa-sonra,hukuka aykırı işlemden doğan zararların tazmini kosunda bu tartışılabilir.Benim görüşüm böyle...
İyi günler..

Ben avukat değilim ama bence bir avukat yardımı al. sağdan soldan aldığın bilgileri yanlış yorumlayıp mağdur olabilirsin. 
Yılda 1 defa gelen Kurban günü, kurban kesiminde bu işi kolay sanıp İşin ehli kasaplara para vermemek için kurban kesmeye çalışan insanlar elini kolunu yaralayınca bu işin kolay olmadığını farkederler ama iş işten geçmiştir.