Mal Beyanında Bulunmamadan dolayı Disiplin hapsi itirazı
Öncelikle herkese merhaba.
Ben kredi kartı borcum yüzünden bu yıl icralık oldum. Üniversite öğrencisiyim. Borcumu ödemek için banka avukatı ile anlaştım ve borcumu aylık taksitler halinde ödüyorum.
Ancak bana geçen aylarda "mal beyanında bulunmadığım gerekçesi ile" mahkeme açıldı. Hakim duruşmalara katılmama gerek olmadığını söyledi. Bende ilk duruşmadan sonra katılmadım.
Şimdi bu gelecek cezadan kurtulmak için bir savunmam var. Bana mal beyanında bulunmam için yapılan tebligatları ben almadım. Annem kendi imzası ile almış. Bunu bir savunma olarak kullanabilir miyim?
Eğer kullanabilirsem nasıl bir yöntem izlemem lazım? Kime ne şekilde dilekçe vermem gerekiyor?
Bu konuda bilgisini paylaşan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler
Re: Disiplin hapsi itirazı
Bu geçerli bir itiraz sebebi değil.
Tebligat Kanunu
Madde 16 -
Kendisine tebliğ yapılacak şahıs adresinde bulunmazsa tebliğ kendisi ile aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılır.
Tebligat parçasının üzerine aynı konutta birlikte oturduğunuza dair ibare varmı?
Bu ibare olmayınca ceza verilemez diyen (Usulsüz tebligat) içtihatlar var.
Oncelikle yardım eden herkese cok tesekkurler.
Hayır bana gelen tebligatta oyle birsey yazmıyordu. Sadece benım adım gelmişti. Bu benim için bir kurtuluş yolu olabilir mi?
İyi günler
Re: Mal Beyanında Bulunmamadan dolayı Disiplin hapsi itirazı
Mahkeme dosyasındaki tebligat parçasına bakmanız gerekiyor. Tebligat usule uygun değilse ceza çıkmaz.
Peki bu durumda ben durusmalara gitmiyorum. Nasıl bir savunma yapabilirim. Nereye dilekce vermem gerekiyor?
Alıntı:
xyan22 rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu durumda ben durusmalara gitmiyorum. Nasıl bir savunma yapabilirim. Nereye dilekce vermem gerekiyor?
AVUKATA
İnanın bu anlamsız davranışları yorumlayamıyorum. Neden duruşmalra katılmıyorsunuz? Ne olacaksa olsun tepkisi ise neden soru soruyorsunuz?
Bir duruşmaya katılmazsanız veya kendinizi temsil ettirmezseniz sonuca elbette etkiniz olamaz.
Bu takdirde büyük olasılıkla aleyhinize karar çıkması daha yakındır.Bir davadan bahsediyorsunuz ve nereye dilekçe vereceğinizi soruyorsunuz. Bu dilekçeyi elbette davanın görüldüğü mahkemeye vereceksiniz ama sorularınıza bakarak sizin bu dilekçeyi yazabileceğinizi sanmıyorum. Kötü bir sonuçla karşılaşmamak için bunu en azından bir avukata danışın derim.
Ayrıca hakimin size nasıl duruşmalara katılmana gerek yok dediğini ben anlayamadım.
Saygılarımla.
Öncelikle merhaba,
Yardımınız icin tesekkur ediyorum. Ancak sadece soylemek istedigim birsey var. Ben anlamsiz birsey yapmiyorum. Evet hakim bana durusmalara katilmaniza gerek yok dedi. Bunda yalan soyleyecek degilim. Sonuc sana bildirilecektir dedi.
İkinci olarak evet bu dilekceyi nereye ve nasil yazmam gerektigini bilmiyorum. Ama bence bu ayip birsey degil. Ornegin ben su anda Tip egitimi aliyorum. Eminim size kanda bulunmasi gereken CD4 miktarini sorsam sanirim sizde bilmeyeceksiniz. Veya buna benzer birsey sorsam bilmiyeceksiz. Ya da tipta cok basit birsey olan yaraniza dikis atin desem sanirim bunu yapacak durumunuz da yok.
Bu yuzden bilmedigim icin beni yargilamyin. Sanirim bu mantikli olmuyor. Evet dilekcemi mahkemeya savunma olarak yazili bir bicimde verecegim. Ama yardimci olabilirseniz cok sevirim.
Sevgi ve saygilarimla
Xyan