Eşimin üzerine kayıtlı taşınmazı nasıl tespit ettirebilirim?
eşimin üzerine kayıtlı arazilerimiz vardı. evlilik süresince edinmiştik. bunları boşanma davası açmadan önce satmış. bunların parasıyla bir ev aldığını tahmin ediyorum. ancak nerde aldığını bulamadım. tapu dairelerinden eşimin adına kayıtlı taşınmazların neler olduğunu istesem bana bu bilgiyi veriler mi? mahkeme kanalıyla mı istemem gerekli? her ankara içindeki hangi ilçede olduğunu da bilmiyırum. her ilçe tapu dairesinden ayrı ayrı mı bu bilgileri istemeliyim.
Re: eşimin üzerine kayıtlı taşınmazı nasıl tespit ettirebilirim.
Tabu Sicil Müdürlükleri sizin talebinize cevap vermez. Bu sebepten mahkeme kanalıyla tüm ilçelerin tapu sicil müdürlüklerine yazı yazdırabilirsiniz. Mahkeme aşamasında bunu talep etmeniz gerekecektir. Sonrasında ilgili yazıları elden takip ederek süreci hızlandırabilirsiniz.
Re: Eşimin üzerine kayıtlı taşınmazı nasıl tespit ettirebilirim?
Medeni kanun 1020 ye göre tapu kayıtları alenidir. Ama tapu sicil müdürlüklerinden bu kayıtları edinebilmeniz çok zor. Öncelikle sizden ada pafta isteyecekler. Siz yerini bile bilmiyor iken, ada pafta numarasını elbette bilemezsiniz. En doğrusu mahkeme kanalı ile müzekkere ile istemek ama bazen mahkemelerde tapu kayıtlarının açık olduğu gerekçesi ile iddianızı sizin kanıtlamanızı isteyebiliyor. (Bu mağduriyeti yaşayan biri olarak yazıyorum.)
Saygılarımla