İcra yoluyla takipte olan maaş hesabıma ikinci olarak banka engelleme koyabilir mi?
Maaşımdan icra yoluyla borcumun kesilmesi devam ederken, banka, ikinci kez maaş aldığım hesabıma bloke koyabilirmi? Yani maaş aldığım banka borcum olduğunu söyleyip bankamatiği ve internet bankacılığını kullanmamı engelleme hakkına sahipmi? Son birkaç aydır bankamatikten para çekemiyorum ve internet üzerinden işlem yapamıyorum.... Teşekkürler.
Re: İcra yoluyla takipte olan maaş hesabıma ikinci olarak banka engelleme koyabilirmi?
Aynı borçla ilgili olarak mi bloke konuldu hesabınıza?
Re: İcra yoluyla takipte olan maaş hesabıma ikinci olarak banka engelleme koyabilirmi?
Alıntı:
Elif Özge rumuzlu üyeden alıntı
Aynı borçla ilgili olarak mi bloke konuldu hesabınıza?
Evet kredi kartıma olan borcum icra yoluyla tahsil ediliyorken yeni çıkan kart yasasından faydalandım, icra durduruldu ve ödemeye başladım, fakat banka avukatı ana para borcuma uyguladığı faiz ve masraf diye gösterdiği rakamlar çok uçuk rakamlardı. Öyleki; ana para 600 ytl iken masraflar ve faiz diye benden yaklaşık 3000 ytl para istedi. Telefonla konuşmamızda öde yoksa icrayı başlatırım deyince tartıştık ve ben ödemelerimi 3 ay sonra bıraktım.
Yani; banka icra yoluyla alacağını tahsil ederken, anlaşma yaptık ve icra durduruldu sırada bekleyen icra kesilmeye başladı (başka bir borç ) ben ödemelerimi bıraktım, bankaya halen borcum olduğundan şu an yaklaşık 4-5 aydır bankamatiği ve internet hesabımı kullanamıyorum.....
Aynı borçla ilgili ikinci kez bloke konulması uygunmudur?
Alıntı:
fatih155155 rumuzlu üyeden alıntı
bankaya halen borcum olduğundan şu an yaklaşık 4-5 aydır bankamatiği ve internet hesabımı kullanamıyorum.....
Aynı borçla ilgili ikinci kez bloke konulması uygunmudur?
Hesap cüzdanınızla şubeden işlem yapabiliyormusunuz?
Ödemeleri braktığınızdan eskisi gibi işlemlere devam edilmesinin neresi garip geldi
Alıntı:
Elif Özge rumuzlu üyeden alıntı
Ödemeleri braktığınızdan eskisi gibi işlemlere devam edilmesinin neresi garip geldi
Ödemelerimi bırakmamın sebebi itiraz ettiğim içindi fakat içinde olduğum durum uzun zaman evimden uzak kalmamı gerektiriyor bu nedenle zamanında işlem yapamadım. Benim merak ettiğim; zaten icra yoluyla tahsil edilen borcuma neden ikinci kez banka bloke koyuyor, bu ne kadar kanuni, basit bir bankamatiği bile kullanamıyorum. Maaşım oraya yattığı için ben buna katlanmak zorundamıyım, kartımla banka şubesine gidip para çekebiliyorum ama acil bi durumda şube mi arayacağım para çekmek için?
Tabiiki ödemeleri bırakınca eskisi gibi işlemlere devam edecek banka, ben aynı borç için hem icra hemde bloke konulmasının mantığını anlamadım.
Ayrıca ilginize teşekkürler.
Alıntı:
fatih155155 rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca ilginize teşekkürler.
O zaman sorunuzu yanlış sormuşsunuz.Bankadaki hesabınızdan para çekebildiğinize göre bloke falan yok.
Kartınızı atm de kullanmaya kalktığınızda nasıl bir mesaj alıyorsunuzki bloke konduğunu düşündünüz?
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
O zaman sorunuzu yanlış sormuşsunuz.Bankadaki hesabınızdan para çekebildiğinize göre bloke falan yok.
Kartınızı atm de kullanmaya kalktığınızda nasıl bir mesaj alıyorsunuzki bloke konduğunu düşündünüz?
Sorunumu şöyle anlatayım; Son 4-5 aydır bankamatikten ve internet üzerinden işlem yapmaya kalktığımda '' Şubenizle irtibata geçin '' diye bir uyarı alıyorum , şube ve bankanın genel müdürlüğüyle yaptığım görüşmelerde alacaklarını tahsil edebilmek için borçluların hesaplarıyla ilgili işlemleri kısıtladıklarını bildirdiler, yani bankanın kendi uygulaması böyleymiş.
Fakat benim borcumu zaten icra yoluyla alıyorken, ikinci kez bloke koyularak bankamatiği ve internet hesabını kullanmamın engellenmesi (aynı borcla ilgili olarak) uygunmudur?
Hesabınıza bloke konmamış,şubeden kullanabiliyorsunuz.Bankamatik ve internet şubesini kullanıma kapatılması ile ilgili banka hesap sözleşmesine bakın belki bir açıklama vardır.