Belirli süreli iş akdi ile çalışan kadın işçinin evlenme nedeniyle işten ayrılması ve cezai şart
Su anda nişanlım sözleşmeli olarak özel bir hastanede hemşire olarak çalışmakta.Sözleşmeside noter onaylı olmak üzere 15 bin ytl lik bir rakam var.Sözleşmede 3 senelik daha bir sene oldu.Bende başka şehirde devlet memuruyum,evlenme durumunda eşim işten tazminat ödemeden işten ayrılabilirmi çünkü evlenip benim yanıma gelicek bunu nasıl halledebiliriz.Şimdiden teşekkür ederim.cvp verirseniz çok sevinirim
Re: Evlilik nedeniyle işten ayrılma halinde tazminat
Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.Ben tanıdık bir avukatada başvurdum verdiği cevap evlilik olunca sözleşme iptal olmazmış öyle söyledi,sadece olabilir dedi bende biraz tereddütte kaldım onun için danışmak isredim.bizim tazminat falan istediğimiz yok sadece işveren almasın yeter.öğrenmek istediğim evlilik yapınca sözleşmenin iptal olması şimdiden teşekkür ederim.
Re: Belirli süreli iş akdi ile çalışan kadın işçinin evlenme nedeniyle işten ayrılması ve cezai şart
Evlendikten itibaren bir yıl içinde bayan işçi (eşiniz) işten ayrılabilir. Evlilik nedeniyle ayrıldığı için işverene herhangi bir tazminat ödemek zorunda değildir. Ayrıca, bir yılı doldurmuşsa işverenden kıdem tazminatı isteyebilir. Evlilik nedeniyle ayrılmada işverene ihbar (bildirim) süresi tanımak zorunda da değildir. Ama bu durumu işverene önceden bildirmesi daha etik olur, çünkü işveren buna hazırlıksız yakalanmaz. Selamlar.
Re: Belirli süreli iş akdi ile çalışan kadın işçinin evlenme nedeniyle işten ayrılması ve cezai şart
Bu sözleşme .. ile .. sağlık hiz.merk. ltd.şti. arasındadır.2005 diyaliz yönetmeliği madde 30 hükümlerine göre hemşire .. diyaliz kursu bitiminden itibaren 3 yıl süre ile .. merkezinde çalışmayı kabul ve taahhüt eder.Sözleşme yapan personel .. diyaliz hemşireliği görevini sağlık bakanlığı ile ilgili mevzuatlara göre yapacaktır.Sözleşme çalışma zamanı tam gündür.Diyaliz hemşiresi ...çalışma şekli,gün ve saatleri ile izin.tatil vs.hak ve görevlerini sağlık bakanlığının ilgili mevzuatları ile tarafları aralarında belirlemelerine göre olacaktır.Taraflar 2005 diyaliz yönetmeliği madde 30 hükümlerine aykırı hareketlerinde karşı tarafa 15 bin ytl tazminat ödemeyi kabul ve taahhüt eder.Sözleşme bu sayın avukatım ben biraz eksik bilgi vermiştim özür dilerim.Avukata danıştığımda normal işçi sözleşmesine girmediğini söyledi yani evlenme ile fes olmuyo dedi ondan bu kadar sıkıntılıyım, çünkü diyalize göre yapılmış.2005 Yönetmeliğide diyaliz nette bulabilirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim bekliyorum.Saygılarımla.
Bu konu hakkında bilgisi olan yokmu yardımcı olacak.
Alıntı:
ocanberk26 rumuzlu üyeden alıntı
Bu konu hakkında bilgisi olan yokmu yardımcı olacak.
Sn.ocanberk26;
Belirli süreli iş sözleşmesinde,sözleşmenin kararlaştırılan süreden önce HAKSIZ olarak feshedilmesi halinde cezai şartın uygulanma koşulu gerçekleşir.
Yürülükte bulunan iş kanununa göre kadın işçinin evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde kendi isteğiyle feshetmesi HAKLI fesih sebebi olarak değerlendirilmektedir.
Konuya bu açıdan bakarsanız,sorun olmaması gerekir diye düşünüyorum.
saygılar
Bu konu hakkında başka bilgisi olan varmı acaba