Re: Mal Beyanı / Maaşa Haciz
Mal beyanında bulunmama suçu ancak zamanaşımı, şikayetin geri alınması, veya ödeme ile ortadan kalkar.
Kefile borcu yoktur yazısı verildiğini söylüyorsunuz. Ben borcu yoktur yazısı nedir bilmiyorum Alacaklının vermiş olduğu bir yazı ise hangi alacak olduğu da belli olan "borcu kalmamıştır, ibra edilmiştir" gibi yazılara rağmen yeniden haciz yapılamaması gerekir. İcra dairesi borcu yoktur yazısını verebileceğini sanmıyorum yeterince anlatmadığınız yeterli anlatmadığınız hususlar var
Re: Mal Beyanı / Maaşa Haciz
Sayın Tayfun Bey;
İcra dairesinden maaşa haciz yazısı gönderilmişti. Fakat alacaklı avukatı şikayeti geri alınca icra dairesine bir yazı verdi; icra daireside hem kefilime borcu yoktur ve maaşından haciz kaldırılmıştır yazısını verdi hem de aynı yazıyı kefilimin çalıştığı kuruma gönderdi. Kefilimin elinde dosya numarası belirtilmiş bir şekilde borcu kalmamıştır yazısı verildi. Sonra benimle tekrar sözleşme yapıldı.(bU sözleşmede kefilimin imzası yok) Benim bu sözleşmeye uymamam karşısında kefilimin maaşına tekrar haciz gönderebilirmi? İlginize teşekkürler!