domain bana satıldı ve geri alındı
merhabalar, foruma kayıt olma sebebim; ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum birinden domain alıyorum ve o kişi domaini benden alıyor. aldığıma dair bi belge yok ama çektiğim screenshotlar var sonra msn logları var sonra internet linkleri var. işte bugün gideceğim bilişim suçlarına.
konu burada : http://www.r10.net/domain/93918-bonu...etmemisim.html
görüşlerinizi almak isterim.
Re: domain bana satıldı ve geri alındı
Bu tür problemler çok oluyor. Özellikle bir çok domain veren firmalar domainleri kendi adlarına alıp faturada göndermiyorlar. Eğer ki banka dekontunu kaybetmediyseniz tek bunlarla hakkınızı ararsınız ama nereye kadar? Çünkü domaini kendi adına alan firmalar daha sonra farklı ücretler istemektedirler. Eğer ki hesabına para yatırdığına dair makbuz vs. yok ise işin zor. Hukukçu büyüklerimiz ne der bilemem. Onlar daha ayrıntılı bilgi verirler.
Re: Domain bana satıldı ve geri alındı
kendi hesabına yatıramadım çünki garanti hesabı yok idi, dediki reseller aldığım kişiye yolla o parayı şimdi hesap no vereceğim sana ok dedim ve reseller aldığı kişinin hesabına yatırdım.
dekontum var kişinin adı kemal, kemalin reseller parası diye kayıtlı dekontum var, parayı yatırdığım kişi ile de görüşüyorum, ona da durumu izah ettim. nasıl biri olduğunu anlattım. işte delillerimin hepsi kendi çabamla yani resmi birşey yok, yapcak birşey var mıdır? madurum :(
Alıntı:
DreamWeaver rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar, foruma kayıt olma sebebim; ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum birinden domain alıyorum ve o kişi domaini benden alıyor. aldığıma dair bi belge yok ama çektiğim screenshotlar var sonra msn logları var sonra internet linkleri var. işte bugün gideceğim bilişim suçlarına.
görüşlerinizi almak isterim.
Delil için screenshot yeterli olmayacaktır. E-mail veya sözleşme gereklidir. Dolandırıcılık dolayısıyla şikayette bulunacaksınız Bilişim Suçları Bürosu yetkili merci değildir, Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunmanız gereklidir.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Delil için screenshot yeterli olmayacaktır. E-mail veya sözleşme gereklidir. Dolandırıcılık dolayısıyla şikayette bulunacaksınız Bilişim Suçları Bürosu yetkili merci değildir, Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunmanız gereklidir.
merhabalar emrah bey,
r10.net sitesinde gördüm msn e ekledim, msn de konuşuldu herşey. sözleşme yok fakat banim olduğuna dair e-mail var, yönlendirme yapılınca otomatik mail geliyor, hesabınıza geçmiştir diye.
bu mail ile birşeyler yapamaz mıyım ?
www.turkeytr.net insahibiyim ben almadan önce site başkasındaymış fakat mahkeme kararı ile sitenin yayını durdurulmuş şimdi ben hangi kurum veya kuruluşa başvuracağımki sitemi yayına sokabileyim
Alıntı:
DreamWeaver rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar emrah bey,
r10.net sitesinde gördüm msn e ekledim, msn de konuşuldu herşey. sözleşme yok fakat banim olduğuna dair e-mail var, yönlendirme yapılınca otomatik mail geliyor, hesabınıza geçmiştir diye.
bu mail ile birşeyler yapamaz mıyım ?
E-mailin kim tarafından gönderildiği, içeriği ve sair hususlar incelenerek delil olarak kullanılabileceği, avukatınız tarafından takdir edilecektir. Avukatınıza danışınız.
Alıntı:
caunos rumuzlu üyeden alıntı
www.turkeytr.net insahibiyim ben almadan önce site başkasındaymış fakat mahkeme kararı ile sitenin yayını durdurulmuş şimdi ben hangi kurum veya kuruluşa başvuracağımki sitemi yayına sokabileyim
Sitenizin erişime engellenmesi, mahkeme kararına binaen uygulanmış bir fiildir. Sitenin erişime açılması yine mahkeme kararı ile mümkündür.
Alıntı:
E-mailin kim tarafından gönderildiği, içeriği ve sair hususlar incelenerek delil olarak kullanılabileceği, avukatınız tarafından takdir edilecektir. Avukatınıza danışınız.
çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Sitenizin erişime engellenmesi, mahkeme kararına binaen uygulanmış bir fiildir. Sitenin erişime açılması yine mahkeme kararı ile mümkündür.
Pekala kendi bölgemdeki Mahkemelere başvursam bu benim için mahkeme kararı cıkarmam için yeterlimi yoksa bölgesel bir mahkemeye mi başvurmalıyım forumlarda okuduğuma göre muyap adına sözlşeme imzalatılıyormuş ve 100.000 dolarlık bir sözleşme ne derecede doğru