Bakaya Olarak, Yurt DiŞindan Tecİl
Merhaba, biraz karmaşık bir durumum var ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ben 1974 doğumluyum. Ç eşitli şekillerde 31 Ekim2007 tarihine kadar resmi olarak tecil yaptırdım. 31 ekim 2007 tarihine askerliğime karar alındı. Sorum şu;
kasım ayı içerisinde yurt dışında çalışma ve oturma izni alabilirsem , konsolosluk kanalıyla tecil yaptırabilirmiyim ve dolayısıyla 3 yıl çalışıp bedelli askerlik yapabilirmiyim. Karar aldırdığım 31 ekim tarihinden sonra çalışma ve oturma iznim çıkması sorun olurmu. Yani sonuçta bakaya olarak çalışma ve oturma izni almış oluyorum bu engel teşgil edermi. Asal ın sitesinde fiili olarak askere alınmamış olmak diyor. Bunu tam olarak anlayamadım. Fiili demek benim askere teslim olmam demek mi yoksa ; teslim olsam da olmasamda 1 kasım fiili askerlikmidir.
Elimden geldiğince açık anlatmaya çalıştım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not: Böyle bir dönemde askerden kaçmak değil niyetim ama ne yazıkki ailevi ve maddi nedenlerden dolayı en az 2-3 yıl daha bu vazifemi yerine getirmem mümkün değil.
Şimdiden teşekkürler
Re: Bakaya Olarak, Yurt DiŞindan Tecİl
''Değil'' yazmışsınız ama tam olarak anlayamadım. Biraz daha açık yazarsanız çok sevinirim.
Teşekkürler
O demek sizin fiili olarak askerliğinizin başlamamış olması demektir. Yani siz fiili olarak askere alınmamış birisisiniz demektir.