Suçun Delilleri ve Suç Dosyası içerisinde bulunanlar hakkında
Herkese Selamlar,
Hakkımda açılmış olan bir dava var. Dava Dosyamın tamamını adliyeden aldım,
Az önce farkettim ki Suçun Delilleri Diye bir bölüm var ve orada:
İletişim Tespit tutanakları, fiziki takip tutanak, ifade tutanakları, fotograf ve cd ler
yazmakta. Fakat dosyanın içerisinde ne bir fotoğraf var ne de bir cd. Ayrca fiziki takibe dayalı bir konu da yok. Sadece Tespit ifade ve iletişim tutanakları var.
Benim Sorum : Acaba cd ve fotograf gibi deliller Dava dosyasının içerisinde bulunmak zorunda değil midir ? ya da herhangi bir yerde suçlama yazılırken "şahsın videosu ve fotoğrafları delil olarak mevcuttur" gibi bir ifade geçmez mi ?
Aldığım dava dosyasının içerisinde ben dahil 12 kadar kişi bulunmakta ve ansiklopedi tarzında bir kalınlıkta.
Şimdiden teşekkürler
Re: Suçun Delilleri ve Suç Dosyası İçerisinde bulunanlar hakkında, çok kısa
Anladığım kadarı ile bu suç telefon dinlenmesi sonucu ortaya çıkmış? Bu tarz deliller zaten verilmez. Sizin gördüğünüz üst yazıdır ve dava dosyası içindekileri gösterir. Size dinleme sonucu tespit edilen şuçların tutanak halini vermişlerdir. Asılları da mahkemededir. Dolayısıyla bir eksiklik yok.
Alıntı:
chief94 rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarı ile bu suç telefon dinlenmesi sonucu ortaya çıkmış? Bu tarz deliller zaten verilmez. Sizin gördüğünüz üst yazıdır ve dava dosyası içindekileri gösterir. Size dinleme sonucu tespit edilen şuçların tutanak halini vermişlerdir. Asılları da mahkemededir. Dolayısıyla bir eksiklik yok.
aldigim dava dosyasi fotokopisinde, her kisinin (kendimde dahil) tum konusma kayitlari mevcut (print halinde) yani kelimesi kelimesine cikti alinmis ve dosyada mevcut.
fakat dava dosyasinda `bir fotograf ya da cd yok` bu fotograf ve cd kelimesi sadece 1 kagitta geciyor, baska hicbir yerde gecmiyor.
burada cd den kasti acaba konusma kayitlarinin cd ye depolanmis hali midir, bilemedim.
avukatima bu konuyu sordum ve adliyeye gidip bakmasini istedim, gorevli memur, herhangi bir cd ya da fotograf delilinin bulunmadigini soylemis avukata.
bu durumda dava dosyasinin bir kagidinda deliller listesi icerisinde fotograf ve cd neden eklenmistir ki ?
bak şimdi senin cdnin aslı mahkemededir yani adli emanettedir. Sana da verilmez. Onu ancak mahkemeden duruşmada dinlemek üzere talep edebilirsin.
Yani aslını sadece mahkemede dinleyebilirsin. Dosyada yazan asıl dosyada bulunan evrakların dökümüdür. Avukatının bunu söylemesi lazımdı sana.
Alıntı:
chief94 rumuzlu üyeden alıntı
bak şimdi senin cdnin aslı mahkemededir yani adli emanettedir. Sana da verilmez. Onu ancak mahkemeden duruşmada dinlemek üzere talep edebilirsin.
Yani aslını sadece mahkemede dinleyebilirsin. Dosyada yazan asıl dosyada bulunan evrakların dökümüdür. Avukatının bunu söylemesi lazımdı sana.
bilgiler icin tesekkur ederim.