-
Açık Senet
Merhabalar, Geçmiş zamanda,takriben 1998 Yılında arkadaşıma borç verdim. Vermiş olduğum parayı ödemediği için 6 ay gibi bir zaman içinde ödemediğinden, bana bunun karşılığında Ad,Adres ve imza
atarak meblağ ve tarihi boş bırakarak senet verdi. Buna rağmen parayı ödemedi ve ben hiç bir yasal yollara baş vurmadım... (HATA İKİ) 2007 Temmuz aylarında yapmış olduğum ticaret karşılığında 1 adet çek almıştım. Çeki tahsil zamanı gelmeden işimle alakalı yapıcağım işler için nakit paraya ihtiyaç duyduğumdan yukarıdaki, bahsi geçen arkadaşla kazara tekrar görüştüm bana sıkıntımla ilgili yardımcı olucağını belirterek bende ki çeki paraya çevirebiliceğini söyledi.
Çeki verdiğim zamandan kısa bir süre sonra çeki teffeci ye kırdırarak, kullanmış olduğu çek sahibinden öğrendim. Neden böyle birşey yaptığını anlamak için yanına gittiğimde bana hakaret ederek benim ona çek vermediğimi ve her hangi bir borcu olmadığını söyleyerek ondan uzak durmamı söyledi. Ancak bana vermiş olduğu senedi tahminen ya unuttuğunu düşünüyorum. Benim senetlerle ilgili kullaktan duyma aldığım bilgilere göre senetlerin tarihi olmasa bile imza attığı zamandan bu yana uzun süre geçtiğini ve hiç bir yasal hakkım olmadığını duymuştum. acaba!!! bu arkadaşında aynı bilgiye sahip olduğundan dolayımı senetiyle ilgili hiç bir işlem yapılamayacağını düşünebilirmi?. Açıkcası benim verdiğim çeki geri almayacağımı düşünüyorum ve bendeki tek yasal hakkım olduğuna inandığım seneti alacağım karşılığında kullanarak geri alabilirmiyim. Böyle bir yasal hakkım varmı? yardımcı olursanız inanın çok sevinirim...
-
Re: Açık Senet
Sorduğunuz Sorunun Cevabını Uzun Uzun Yazmak İsterdim Ancak Sn. Serkan.Aras,
Açık Senetle İlgili Değerli Avukatlarımız ve Hukuk Sever Arkadaşlarımız Yüzlerce Cevap Yazmışlar.
Arama Modülünden "Açık Senet" Yazarsanız Sorunuza Cevap Bulabileceksiniz.
Sayg.