Demirbaş değişikliğini-yenilenmesini ev sahibi kabul etmezse?
Merhaba,
Kiracı olarak oturduğum evime, kapı kilidini kırarak hırsız girdi. Kapı ahşap ve omuz atılsa açılacak kadar basit bir yapıda. Ev sahibimle konuşarak, can güvenliğimin olmadığını ve bu nedenle çelik kapı ya da demir kapı yaptırmak istediğimi söyledim,bunu da taksit taksit kiradan düşmeyi teklif ettim..Benim kapımı değiştirirse apartmandaki herkesin değiştirmek isteyeceğini söyleyerek kabul etmedi. Ancak masrafları ben karşılarsam kabul ediyor. Eğer yaptırıp,masrafı kiradan düşmeye kalkarsam mahkemeye vereceğini söylüyor. ( Eve hırsız girdiğinde polis çagırıp tutanak tutturmadım,birşey çalınmadıgı için uğraşmak istemedim.) Böyle bir durumda kiracının hakları nelerdir? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler..
Re: Demirbaş değişikliğini-yenilenmesini ev sahibi kabul etmezse?
Kiralayan, mecuru, kullanmaya elverişli olarak teslim etmek ve kira süresince de bunu sağlamakla yükümlüdür. Mecurun güvenliği de bu kapsamda değerlendirilir. Güvenli olmayan kapının değiştirilmesini isteme hakkınız mevcuttur. Lüks olmamak kaydı ile kapıyı değiştirebilir ve bedelini kiradan düşebilirsiniz. Ev sahibinize bir ihtar gönderebilir ve hırsızlık olayını özetleyerek, görüşmelerinizin sonuç vermediğini, vereceğiniz kısa süre içerisinde kapının değiştirilmesini, aksi takdirde sizin değiştireceğinizi ve masrafı kira bedeline mahsup edeceğinizi ihtar edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için..
Yanlız emin olmak istediğim konu, sizin söylediklerinize uygun şekilde hareket edip de ev sahibim mahkemeye verirse haklı çıkıp çıkmayacağım? Çünkü ev sahibim hiç taviz vermez,direk mahkemeye verir kiracılarını..
Tekrar teşekkürler,iyi çalışmalar..
Alıntı:
bahar_i rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için..
ev sahibim mahkemeye verirse haklı çıkıp çıkmayacağım? Çünkü ev sahibim hiç taviz vermez,direk mahkemeye verir kiracılarını..
..
O durumda sizde bir avukatla birlikte hareket edersiniz.
Buradan veya bir başka forumdan alabileceğiniz sadece yol gösterici ön bilgilerdir.Mahkeme sonucunda haklı çıkma ihtimaliniz %50.