Genetik bir hastalık (Familial Mediterranean Fever-Ailevi Akdeniz Ateşi) ve kilo nedeniyle askerlik meselesi
Selamlar yeni üyeyim böyle apar toparda soru sordum ama bu işlermleri bu hafta içinde yaptırmak zorundayım sitede bu kilo meselesiyle ilgili pek çok yazı okudum ama sadece hep kilodan kaynaklanan yazılar ben tam tatmin olacak bir sonuç alamadım bu konuda gerekli askerlik yazılarını ve kanunlarınıda okudum. Asıl sorun şu ben doğuştan genetik bir hastalığa sahibim (F.M.F (ailevi akdeniz ateşi)) ve bu hastalıkta olanların askerden muaf olduklarını duydum ama bunun için beya bi tahlil filan yaptırmak gerekiyor. Vede yaşım 22 boyun 1.66 kilom 45 ve bu boy kilo çizelgesine baktığım zaman gerekli kilonun aşasındayım. Ve geçtiğimiz cuma günü askerlik şubesine gittim ve ordan beni Tugaya sevk ettiler ordan revire gideceksin filan dediler halbuki ben asker değilim askerliğim geldi ve muayene olacam (açıköğretimden 2 sene kalınca yapılan askerlk muayenesi) ordayken ben bu kilo olayını bilmiyordum yeni öğrendim şimdi benim 2 yöndende muaf veya tecil hakkım var, bunların her ikisinide yaptırmak zorundamıyım yoksa sadece birinimi, yani eğer bu kilo ile ilgili muaflığım veya tecilim varsa sadece onu yaptırsam öteki için beya uğraşmam gerekiyor, yani Gataya gitmem orda sadece ataklı olduğum durumlarda muayene ederlerse hastalığım ordaya çıkıyor atak geçirmem içinde yaklaşık 1-2 hafta ilaç kullanmamam gerekiyor ve atak geçirdiğim zamanda atak geçene kadar yerimden kımıldayamıyorum beya zor bir iş. O yüzden direk bu kilo meselesiyle nasıl muaf veya tecil olacam onun hakkında bilgi isitiyorum.
Ya kusura bakmayın biraz heyacanlık oldu yazarken uzun tuttum tam anlatmak istedim.
bu araad bugun saat 3-4 gibi Tugaya muayeneye gidecem ordan çıkan sonuçuda sizle paylaşırım. Saygılar iyi günler...
Re: Genetik bir hastalık (Familial Mediterranean Fever-Ailevi Akdeniz Ateşi) ve kilo nedeniyle askerlik meselesi
Kendi kendinizi krize sokmaktansa böyle bir olasılığı değerlendirmeniz daha mantıklı geldi banada. Çok zor bir durum geçmiş olsun.
Kilo falalığı ile ilgili çok bilgi var ancak düşük kilo konusu biraz muallak.
Sizin durmunuz ne oldu? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: Genetik bir hastalık (Familial Mediterranean Fever-Ailevi Akdeniz Ateşi) ve kilo nedeniyle askerlik meselesi
Evet bugun itibariyle Ankara G.A.T.A.'dan muaf reporu almış bulunmaktayım tabi hastalığım verdiği bir netice kiloma bakmadılar. Her ne kadar istemesemde muaf olmayı hastalığım sebebiyle mecburdum. Gerçekten Allah kimseye vermesin bu hastalığı.Ama ne zaman bu hastalığı insan vucutundan tamamen kaldıracak birşey bulurlar o zaman muafı bozup( tabi böyle bişey varsa, tecil bozmak gibi ) askerliğim yaparım.
Cevap: Re: Genetik bir hastalık (Familial Mediterranean Fever-Ailevi Akdeniz Ateşi) ve kilo nedeniyle askerlik meselesi
Alıntı:
murat2414 rumuzlu üyeden alıntı
Evet bugun itibariyle Ankara G.A.T.A.'dan muaf reporu almış bulunmaktayım tabi hastalığım verdiği bir netice kiloma bakmadılar. Her ne kadar istemesemde muaf olmayı hastalığım sebebiyle mecburdum. Gerçekten Allah kimseye vermesin bu hastalığı.Ama ne zaman bu hastalığı insan vucutundan tamamen kaldıracak birşey bulurlar o zaman muafı bozup( tabi böyle bişey varsa, tecil bozmak gibi ) askerliğim yaparım.
gecmis olsun..
Cevap: Genetik bir hastalık (Familial Mediterranean Fever-Ailevi Akdeniz Ateşi) ve kilo nedeniyle askerlik meselesi
peki arkadaslar kronik rahatsızlıklar hakkında bilginiz varmı
Cevap: Genetik bir hastalık (Familial Mediterranean Fever-Ailevi Akdeniz Ateşi) ve kilo nedeniyle askerlik meselesi
merhaba arkadaşım
bende senin gibi FMF hastasıyım nasıl bir işlemler gerçekleştirdin acaba neler yaptın? yardımcı olurmusun? kısa sürede nasıl muaf raporu aldın. teşekkürler