Dul ve yetim maaşı alan bir bayanın sosyal güvencesi hakkında
Kendine ait bir sosyal güvencesi bulunmayan.ssk lı ölen eşinden dul maaşı alan, emekli sandığından emekli ölen babasından yetim maaşı alan bir bayan aynı zamanda bağkurdan emekli ve ölen annesi üzerinden de yetim maaşı alabilir mi..?
Re: Dul ve yetim maaşı alan bir bayanın sosyal güvencesi hakkında
Alıntı:
seide53 rumuzlu üyeden alıntı
Kendine ait bir sosyal güvencesi bulunmayan.ssk lı ölen eşinden dul maaşı alan, emekli sandığından emekli ölen babasından yetim maaşı alan bir bayan aynı zamanda bağkurdan emekli ve ölen annesi üzerinden de yetim maaşı alabilir mi..?
Ve bir üyenin sorusuna verdiğiniz cevap!!!!
https://www.hukuki.net/forum/showthre...209#post140209
Burada hiçbir sosyal güvencem yok diyorsunuz,diğer linkte verdiğiniz cevapta ssk lı çalışan olduğum için alamayacağımı söyledi ssk diyorsunuz.
Benmi anlamıyorum,sizmi dalga geçiyorsunuz?
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Ve bir üyenin sorusuna verdiğiniz cevap!!!!
https://www.hukuki.net/forum/showthre...209#post140209
Burada hiçbir sosyal güvencem yok diyorsunuz,diğer linkte verdiğiniz cevapta ssk lı çalışan olduğum için alamayacağımı söyledi ssk diyorsunuz.
Benmi anlamıyorum,sizmi dalga geçiyorsunuz?
benim sorduğum bu soru kendim için değil annem için soruyorum.verdiğim cevap kendi durumumu anlatıyor..soruyu okursanız kendime ait konuşmuyorum....
Alıntı:
seide53 rumuzlu üyeden alıntı
benim sorduğum bu soru kendim için değil annem için soruyorum.verdiğim cevap kendi durumumu anlatıyor..soruyu okursanız kendime ait konuşmuyorum....
Özür dilerim.
sorumun cevabını buldum..belki aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar vardır diye yazıyorum.
DİĞER SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINDA ÇALIŞMASI BULUNMAYIP, BURALARDAN GELİR VEYA AYLIK ALANLAR
EŞE
Ölen eşinden
KIZ ÇOCUĞUNA (EVLENMEMİŞ VEYA DUL KALMIŞ) (04.10.2000 TARİHİNDEN SONRA)
Ölen eşinden, ana veya babasından
ERKEK ÇOCUĞUNA (04.10.2000 TARİHİNDEN SONRA )
a) 18 yaşını dolduruncaya kadar hem anadan hem babadan
b) Orta öğrenim yapması halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını dolduruncaya kadar ana veya babadan
c) Malul olması halinde anadan veya babadan
ANA VE BABAYA (04.10.2000 TARİHİNDEN SONRA)
a) Vefat eden sigortalı çocuğundan ölüm aylığı bağlanır.
Ancak ana ve baba, vefat eden sigortalı çocuğu evlat edinmiş, nesebi düzeltilmiş veya evlatlığı karara bağlanmış çocuğundan ölüm aylığı alamazlar.