Kredi kartı borcunu ödememe dolandırıcılık suçunu oluşturur mu?
Selam bir bankanın kredi kartından dolayı evime haciz geldi ve menkul mal olmadığından ve başkaca mal bulunmadığından dolayı belirli bir süre geçtikten sonra borç ödemeden aciz vesikası alındı. Ben de borcu ödeyemedim, şimdi bankanın avukatı beni arıyor ve diyor ki, seni savcılığa vereceğim, kredi kartı borucun ödemediğin için dolandırıcılıktan diyor, böyle bir şey olabilir mi, bilgi verirseniz sevinirim..
Re: Kredi kartı borcunu ödememe dolandırıcılık suçunu oluşturur mu?
Dolandırıcılık
MADDE 157. - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişi..
Somut olay,bu suçun unsurunu oluşturur nitelikteyse olabilir.Fakat sırf kredi kartı borcu ödenmediği için dolandırıcılık suçu oluşmuş olmaz.
bende 10 adet kartla 20 milyar borç var düşündüm öde öde ancak faiz ödeyip duruyorum kredi kartlarının kölesi oldum bunu ödemeden kurtulma imkanı var mı?
yani özgürlük istiyorum beni kölelikten kurtaracak var mı?
bankaların klasik insanları korkutma taktiği.ödeme gücünüz yoksa hiçbirşey yapamazlar söyle istedikleri iddayla istedikleri mahkemeye versinler.
Alıntı:
owners rumuzlu üyeden alıntı
bende 10 adet kartla 20 milyar borç var düşündüm öde öde ancak faiz ödeyip duruyorum kredi kartlarının kölesi oldum bunu ödemeden kurtulma imkanı var mı?
yani özgürlük istiyorum beni kölelikten kurtaracak var mı?
10 adet kredi kartı mı?...Neredeyse bir düzine! İskambil kağıdı mı bunlar ne böyle? :) Bu kadarı da pes doğrusu. Gerçekten çok düşündürücü! İşiniz, geliriniz ne olursa olsun hiç mi düşünmediniz bu kadar kartla nasıl başa çıkarım diye? Valla gerekçesi ne olursa olsun ben kartları verenden çok alanı suçlarım. Bu benim şahsi görüşümdür. Borçlarınızı ödemeseniz de yine özgürsünüz ve öyle kalacaksınız merak etmeyin, rahat olun!
Cevap: Re: Kredi kartı borcunu ödememe dolandırıcılık suçunu oluşturur mu?
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
10 adet kredi kartı mı?...Neredeyse bir düzine! İskambil kağıdı mı bunlar ne böyle? :) Bu kadarı da pes doğrusu. Gerçekten çok düşündürücü! İşiniz, geliriniz ne olursa olsun hiç mi düşünmediniz bu kadar kartla nasıl başa çıkarım diye? Valla gerekçesi ne olursa olsun ben kartları verenden çok alanı suçlarım. Bu benim şahsi görüşümdür. Borçlarınızı ödemeseniz de yine özgürsünüz ve öyle kalacaksınız merak etmeyin, rahat olun!
Soylediginize katilmiyorum sahsen. Kart kullnmak ve yonetmek beceri isidir. Ben turkiyeden ayrilmadan once yaklasik 10 seneden fazla kredi karti kulandim fakat hicbir zaman problemim olmadi. BEndedede 10'a yakin kart vardi. 10 tane karti almamdaki suydu; Alisveris magazalarinin veya hizmet satin alacagim bir cok sirketin her degisik karta (bankalarla yapmis olduklari anlasmalar nezdinde) farkli farkli imkanlar sunuyordu ornegin; A firmasi Bonus karta pesin fiyatina 12 taksit yaparken B firmasi World card'a C firmasi Maximum karta yapiyordu. pesin fiyatina katsit yaptirirken oteki karti kullanipta 12 aylik faizi uzerinden borclanmanin alemi nedir? Kredi karti kullanmasini bilene sinirlarinida biliyorsan harika bir imkandir. Mesela Bankanin parisini tam 40 uzerinden faizsiz kullanmis olursunuz. 30 gun donem icinde + 7 gunde odeme suresi gelene kadar. O arada paranizi faizde repoda tutup ufak capli extra bir getiri bile elde edebilirsiniz. Foruma acmis oldugum basliktan harici hicbir kredi karti veya kredi borcum olmadi oteki kartlarimin zaten borcu yoktu. Sadeceunuttugum is bankasi karti ve akbankkredim (15 icinde ulke degismenin bir bedeli oldu tabi buda bana) o yuzden ben karsi degilim fakat herkes temkinli ve hesapli olmali ve hesabini kitabini bilmeli diye dusunuyorum. Fazla kart sahibi olmak zorun degildir. Sorun olan kartlari dogru kullanmayi bilip bilmediginizdir.