Hükümet bu günlerde ne yapacağını bilmiyor. Azgın boğalar gibi sağa sola saldırıp gerçekleri sözyleyenlere sansür uygulayıp sindirmeye halkı pasifize etmeye uğraşıyor. Bu aslında basiretsizlik ve cehaletten doğan bir durumdur. Göbekten bağlı olan icazet almadan kıpırdayamaz duruma gelen hükümetin içler acısı hali benim yüreğimi burkmaktadır. Ama bu hükümeti harika çalışıyor diye çok seven bir koca gürüh olduğunuda biliyorum o ayrı...
Hükümete yardımcı olacak en büyük kaynak NUTUK tur. Gerçi RTE zat-ı şahaneleri bir konuşmasında '' bizde okuduk nutuk mutuk'' diyerek böyle bir kitap olduğundan haberdar olduğunu hissettirsede dikkatli gözlerden kendisinin '' Mutuk'' isimli kendi hayali kitabı okuduğu kaçmamıştır. Bende bu gerçeği anladığımdan tam konusu hakkında kendisine yardımcı olmak üzere Nutuk tan bir paragraf yazma gereği duydum. ( NUTUK Mustafa Kemal ATATÜRK, Devlet basımevi-1938 )
(( Damat Ferit Paşa ve Hükümetinin Ali Galip olayındaki hainliği ortaya çıkıp , Anadolu'nun ısrar ve azmi ile istifa etmek zorunda kaldıktan sonra 2 Ekim 1919 da Ayandan Birinci Ferik Ali Rıza Paşa sedarete getirilmiş ve kabinesini kurmuştur. Mustafa Kemal ATATÜRK , Ali Rıza Paşa Hükümeti'nin düşmanlara ( İstanbul'un dost ve müttefikleri!!)karşı izlediği politika hakkında söyledikleri . T.A.))
'' Nasfet ve merhamet niyaz etmekle millet işleri, devlet işleri görülemez ; millet ve devlet şeref ve istiklali temin edilemez... Nasfet ve merhamet dilenmek gibi bir prensip yoktur. Türkiye'nin müstakbel çocukları, bunu bir an hatırdan çıkarmamalıdırlar.''
Tembel hukuki.netçiler için birkaç sözcük anlamıda verelim.
Nasfet :Hakkaniyet adalet.İnsaf
Niyaz : Yalvarma , yakarma , ihtiyaç , muhtaçlık. Merhamet
İstiklal : Bağımsızlık
Prensip : ilke
Müstakbel : Gelecek
Bilmem anlatabildim mi? Hayır değil mi? Biliyordum ....