Kayıp 8 asker derhal sağ ve salim geri alınmalıdır
KAYIP 8 ASKERİMİZ, VATAN EVLADIMIZ, KINALI KUZULARIMIZ HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN SAĞ VE SALİM OLARAK GERİ ALINMALI, EVLATLARIMIZIN PAZARLIK KONUSU YAPILMASI ÖNLENMELİDİR.SİLAHLI kUVVETLERİMİZ BUNU YAPACAK KUVVET VE KUDRETTEDİR.TSK'NE İNANÇ VE GÜVENİMİZ TAMDIR.
Alıntı:
http://www.tsk.mil.tr/imagesYENI/gray_bullet.gifBASIN AÇIKLAMASI
TARIH : 22 Ekim 2007
NO : BA- 25 / 07
PKK terör örgütü mensuplarınca 21 Ekim 2007 günü Hakkari/Dağlıca'daki bir birliğimize karşı girişilen silahlı saldırıyla başlayan çatışmalar, geçen süre boyunca aralıklarla devam etmektedir.
Çatışmalarda saat 13.00 itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34'e ulaşmıştır.
Birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra kendileriyle irtibat kesilen 8 personelimizle, yapılan tüm aramalara rağmen halen irtibat kurulamamıştır.
Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir.
Saygı ile duyurulur.
Re: Kayıp 8 asker derhal sağ ve salim geri alınmalıdır
Kayıplarımıza gereken önceliğin verileceğine bütün kalbimle inanıyorum. Mehmetçiklerimiz eve dönmeden hiçbirimize rahat uyku yok...
KAYIP ASKERLERİN SAĞLIĞI İYİ
Hakkari’deki çatışmada kaybolan askerlerle ilgili son bilgiler...
23.10.2007 13:02
Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan 12 askerini bugün toprağa veren Türkiye'nin gözü kayıp 8 askere çevrildi. Kayıp askerler için bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ederken, ailelerin askerlerden gelecek sevinçli bir haber bekleyişleri de sürüyor.
Hakkari Dağlıca'da yaşanan çatışmanın ardından, kendilerinden haber alınamayan askerlerle ilgili olarak terör örgütü PKK da yeni iddialarda bulundu. Askerlerin kendi ellerinde olduğunu öne süren ve kimliklerini açıklayan terör örgütünün silahlı kanadı, sağlık durumunun iyi olduğunu belirttiği askerlere zarar verilmeyeceğini bildirdi.
Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde, PKK'nın silahlı örgütünü yöneten terörist Bahoz Erdal'ın sözleri yayınlandı. Haberlere göre Erdal, özetle şunları söyledi:
'Şu anda söz konusu askerler güçlerimizin elinde. Sağlık durumları iyi. Bir asker hafif yaralanmıştı, sağlık ekiplerimiz tedavisiyle ilgileniyor, şu anda durumu iyidir. Ailelere de sesleniyorum, çocuklarınızın sağlığından endişe etmeyin. Onlara hiçbir şekilde zarar vermedik, vermeyeceğiz.' Çatışma sonrasında irtibat kurulamadığı açıklanan askerlerin isimleri ve memleketleri şöyle:
'Ramazan Yüce (Mardin), İrfan Beyaz, (Gaziantep), Mehmet Şenkul (Niğde), Nihat Başova (Konya), İlhami Demir (Ağrı), Fatih Atakul (Denizli), Halis Tan (Adana), Özhan Şabanoğlu (Hatay).'
HABERTÜRK
Ahmet Türk: PKK’yı kınamak bizi hiçleştirir.
PKK’yı bir türlü terör örgütü olarak ilan edemeyen DTP’nin Grup Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’de herkesin kendilerine önyargılı yaklaştığını ve PKK’yı kınamaları için baskı yaptığını öne sürdü. Türk AB büyükelçilerine “kendilerinin muhatap alınmadığı” şikayetinde bulundu. Büyükelçiler, DTP’nin PKK ile arasına mesafe koyması uyarısı yaptı.
YUSUF SAHİCİ
ANKARA - DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’de herkesin kendilerini suçladığını öne sürerek, kendilerinden istenen tek şeyin PKK’yı kınamaları olduğunu söyledi. Türk, “Bu bizi hiçleştirir. Bizden ne isterlerse bize ne rol biçilirse yapmaya hazırız” dedi. Türk bugün AB büyükelçileriyle dönem başkanı Portekiz’in Ankara Büyükelçiliği Rezidansı’nda yaklaşık 2 saat süren bir yemekte bir araya geldi. Türk yemeğin ardından geldiği TBMM’de bir grup gazeteciye açıklamada bulundu. DTP’nin Meclis’e girdikten sonra Türkiye’de barış ve demokrasi için çaba sarf ettiklerini öne süren Türk, buna rağmen kendilerine karşı bir önyargı geliştirildiğini savundu. DTP’ye yönelik suçlama yapanların, kendilerinden ne istediğini net bir şekilde ortaya koymadığını ifade eden Türk, “Bugüne kadar bizden kınamaktan başka bir şey istemiyorlar. Bizi hiçleştirmeye çalışıyorlar. Hiçleştirerek rol biçiyorlar. Bize rol biçiyorlarsa buradayız. ” dedi. Terör olaylarındaki artış ile birlikte toplumda yükselen öfkeye dikkat çeken Türk, Türkiye’nin geleceğini kendilerinin geleceği olarak gördüklerini söyledi.
BÜYÜKELÇİLERDEN UYARI
Büyükelçiler ise, “Siyasi partilerin, şiddetle arasındaki mesafeyi arttırmalıdır. Şiddetin durdurulması için de elinden geleni yapmalıdır” değerlendirmesi yaptılar. Türkiye’nin son dönemde demokratik anlamda olumlu adımlar attığını hatırlatan büyükelçiler, terör ve çatışma ortamının Türkiye’nin demokratikleşmesine büyük zarar verdiğine dikkat çektiler. “Çatışmalar artıkça Türkiye’nin demokratik refleksleri azalıyor. Çatışmaların sona ermesi için üzerinize düşenleri ve gerekenleri yapmalısınız” dediler. Büyükelçiler, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde yapacağı operasyondan kaygı duyduklarını ifade ettiler ve “Gelinen süreçten kaygılıyız. Ancak, DTP’nin böyle bir dönemde parlamentoda olması büyük şans” yorumunu da yaptılar.
ASKERLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ
DTP Genel Başkanı Türk, Hakkari’deki terörist saldırıda kaçıralan 8 askerin akıbeti konusunda “acı yaşanmaması için” ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi. Askerlerin ailelerinin Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a başvurduğunu hatırlatan Türk, “Kaçırılan askerler konusunda dilerim acı bir şey yaşamayız. Bu konuda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
www.gazeteport.com.tr
Ahmet Türk PKK’yı kınamak bizi hiçleştirir demiş. Çok haklı. En azından kendilerini çok iyi tanımlamışlar. Evet sadece ve sadece koskoca bir HİÇ!ten ibaretler.
8 er serbest
http://www.gazeteport.com.tr/YAZARLAR/NEWS2/GP_098831
Yeniçağ TV'de Türk Komandolarının baskını ile askerlerimizin kurtarıldığı alt yazısı da geçiyor: http://www.yenicagtv.com/
Bu haber doğruysa buna sevinmemek mümkün değil. İnşallah doğrudur. Türk askerinin PKK'nın elinde olması canımı yakıyor.
8 asker serbest bırakıldı iddiası
Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri Altaylı'nın söz konusu haberini doğrulamadılar...Devamı>>>
Bu ne biçim habercilik şimdi? Hayal kırklığına uğradığım gibi yalancının da yalancısı oldum. :((((
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
8 asker serbest bırakıldı iddiası
Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri Altaylı'nın söz konusu haberini doğrulamadılar
...Devamı>>>
Bu ne biçim habercilik şimdi? Hayal kırklığına uğradığım gibi yalancının da yalancısı oldum. :((((
Sayın Deniz02 ; Türkiye' deki medyanın durumunu görmemiz açısından yazdıklarınız oldukça önemli. Tabi görenler ve görmek isteyenler için . :(
Diğer bir konu, terör örgütünün elinde olan askerlerimiz için resmi kaynaklardan herhangi bir açıklamanın yapılmamış olması (-ki varsa da ben duymadım) üzüntümüzü bir kat daha arttırmaktadır. Acaba bu konuda sorumlu olan siyasi irade ne yapmaktadır? Bu durum bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurumu incitmektedir. :( Acaba kendilerini o evlatların anne ve babasının yerine koyduklarında ne hissetmektedirler merak ediyorum.
Saygılarımla.
bence 8 askeri amerki blackwater denilen huurling (kiralik Katiler) kacirdilar
cunku onlar turkye orda istemiyolar belki benim dusugem oyledir ama
pkk orkutlerinin hic biri gelip onca askeri 12 oldurup sonra 8 esir almaz yapamazlar. ne yetenekleri war onu yapmak icin nede kabiliyetleri war.
Blackwater Kiralik katiler eski bir amrikan askereleri ama onalar o rezil hayati birakimiyolar we amerikada camplarda kaliyolar. ben de bunu interneten aldim en matikli cevap bana bu geliyor sizce nasil. cook ozur benim turkcem kotu ins. anlarsiniz burda yazilanari:o NE MUTLU TURKUM DIYENE VATANIM SAOLSUN icmde geldi bunu demek:rolleyes: