Re: Dersneden kayıt silmek
Sözleşmelerde aslolan sözleşmeyle bağlılıktır ancak menfaat dengesi bozulmuşsa sözleşmeden dönme hakkınız var.
Dershane yönetimiyle görüşün.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmelerde aslolan sözleşmeyle bağlılıktır ancak menfaat dengesi bozulmuşsa sözleşmeden dönme hakkınız var.
Dershane yönetimiyle görüşün.
Benim de sorunum aynı. Dersaneye kaydımı yaptırdım, annem imza attı. Daha sonra dersane değişikliği yapmam gerekti ve dersaneye kaydımı silmek istediğimi söylediğimde bunun olamayacağını söyledilir. Henüz dersaneye hiç başlamadım, sadece kayıt oldum.
N'apmam gerekeceğini biraz daha açık bir şekilde anlatabilir misiniz? Kaydımı mutlaka silmem gerekiyor.
Teşekkürler...
merhaba benim şikayetim kayıt yaptırdığım dershaneden sözleşme iptali için dilekçe yazdım zaten kurs henüz baslamıstı ve kabul ettiler ama benden 75 ytl kırtasiye masrafı altında bir ücretleri var bu ücret ödenmezse senetleri geri alma gibi bir hakkım olamıycağını söylediler.
sevgili tivem
dershane ile aranızda bir sözleşme yapıyorsunuz.daha sonra sözleşmeden dönmek istiyorsunuz.doğal olarak dershane de menfi zararını sizden istemektedir. dava açmalısınız.
Cevap: Re: Dersneden kayıt silmek
Merhaba arkadaşlar ben mart ayında Karabük Sınav Dersanesinin Safranbolu şubesine kaydımı yaptırmıştım Safranbolu'daki dersanemiz Karabük'e taşındı bizede sorgu sual edilmeden Karabüğe gidip geliceksiniz denildi ayrıca dersaneye kaydolurken verilen sözler yerine getirilmedi indirimden yararlanıp 1000 liraya kaydolmuştum şimdiye kadar 500 lirasını ödedim acaba senetlerimi vermemeleri durumunda ne yapabilirim?
Merhabalar benim de özel bir ingilizce kursuyla şu şekilde bir durumum bulunmaktadır;
Geçen yıl kursa kayıt yaptırarak 4 kez kursa devam ettim.Toplamda bir ay.Fakat kursun eğitim seviyesinin beklentilerimin altında olduğunu düşünerek kaydımı sildirmek istediğimde bana bunun sözleşme şartlarında mümkün olabileceğini bildirerek kurs ücretinin tamamını ödememi talep ettiler ve tabi bir anlaşma sağlayamadık.Aradan geçen 1 yılın sonucunda kurumun avukatı beni arayarak icra işlemlerinin başlatılmakta olduğunu bildirdi.Fakat ben kurumdan ayrıldıktan sonra işimi ve dolayısıyla ikamet adresimi değiştirerek İstanbul'un diğer yakasına taşınmıştım.Bu konu sözleşme fesih nedeni sayılabilir mi?Sözleşme şartlarını da aşağıda belirterek yardımlarınızı rica ediyorum.
Sadece aşağıdaki özel durumlar,sözleşmeyi fesh etme talebi için gerekçe olabilir.
a.Kursiyerin,kursa devam edemeyecek derecede hasta olduğunu,tam teşekküllü bir hastaneden alınan heyet raporu ile belgelemesi,
b.Kursiyerin yurtdışına kalıcı olarak taşınması ve bunu resmen belgelemesi halinde
Tabi bu kurumla aramda imzalamış olduğum sözleşme şartları.Fakat benim başvuruda bulunabileceğim ve bu konudaki yasal kuralların ne olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,
2 gün önce bir kursa kayıt oldum. Yalnız benim istediğim programın haricinde başka şeylerde içeriyordu, o konuları bildiğim halde tamamını almam gerektiği eğitim danışmanınca iddia edildi. Maalesef araştırdıktan sonra o programın tamamına kayıt olmamam gerektiğini öğrendim. 7.5 aylık programa değil 2 aylık programa dahil olmalıydım. Dolayısıyla hem zaman hem para kaybını önlemek için iptal talebim oldu fakat % 80 inini geri ödeyeceklerini söylediler. Kursa hiç başlamadan %20 kesinti yapılacağı sözleşmede yer alıyor. Yalnız benim merak ettiğim tek taraflı sözleşmede kursa hiç başlamadan böyle bir kesinti yapılabilir mi? Sözleşme fesih süresi gibi bir süre yok mu cayma hakkı için? Ve eğer tüketici mahkemesine dava açarsam dava ne kadar sürer? Kredi kartıyla çekildiği için taksitler nasıl bana geri ödenir? Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten. Mebla 5000. Bu yüzden dava açma hakkım varmış ve avukat tutmam gerekir mi kesin? Çok teşekkür ederim şimdiden. Saygılar...