Tazminatımı almak suretiyle istifa etmek istiyorum
Merhaba;
5 yıldır bir fabrikada Vardiyalı olarak Yönetici/Amir olarak görev yapmaktayım.(1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışarak)
Haftanın 6 günü 12 saat çalışarak yarım saatlik yemek sürelerim çıkarıldığında ortalama 265-288 saat arası toplam çalışma yapıyorum. (İş aslında biraz karışık, şirketimle herhangi bir iş sözleşmesi yapmadım, görev tanımımla ilgili de bir sözleşme yok, en üst kademeden en alt kademeye kadar kayıtlarda hepimiz normal işçi olarak gözükmekteyiz.)
Bununla beraber maaşım 2.000 ytl civarı, fakat maaş dönemi bize imzaltılmaya çalışılan Bordrolarda Brüt gelirim 660 ytl gözüküyor. (ilk 3 yıl mecburen buna imza attım, son 1,5 yıldır ya başkasına imzalatıyorum yada boş bırakıyorum)
Bu durumda İş Kanununn 24. maddesi e bendindeki aykırılık söz konusu değilmidir. Elimde benim idaremde çalışan personelin excel'de tutmakta olduğumuz puantaj tabloları mevcut. Her biri benim çalıştığım süre kadar çalışan personelimizin fazla mesaileri Bordrolarında gözükmemektedir.
Halen firmamızda çalışmakta olan ve bu durum hakkında şahitlik edebilecek kişler mevcuttur.
Şimdi benim öğrenmek istediğim bu şartlarda kıdem tazminatımı alarak nasıl istifa edebilirim. Böyle bir hakkım var mı? Şirketin SSK'ya maaşı düşük gösterip bana açıktan para vermesi ve her ay sıfır mesaili Bordro düzenlemesi beni haklı çıkarırmı?
(Elimde banka kredisi almak için geçen yıldan kalma şirket sahibi imzalı ve kaşeli 1.500 ytl'lik maaş yazısı var, kanıt olsun diye saklamaktayım)
Nasıl bir dilekçe vermeliyim? Elden mi noterden mi?
İstifamı noterden yada çalışma bakanlığı aracılığıyla yollarsam yinede 15 gün süreyle çalışmak zorundamıyım?
Şimdiden çok teşekkür ederim..
Re: Tazminatımı almak suretiyle istifa etmek istiyorum
Alıntı:
memjosh rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi benim öğrenmek istediğim bu şartlarda kıdem tazminatımı alarak nasıl istifa edebilirim. Böyle bir hakkım var mı?
İstifa kelimesi ile kıdem tazminatınızı alabilme sözlerini yanyana kullanamazsınız.İstifa ederek kazanılmış tüm haklarınızdan feragat edersiniz.Bunun yerine haklı nedenle sözleşmeyi feshetme yi kullanmaya kendinizi alıştırmanız iyi olacaktır.
Alıntı:
Şirketin SSK'ya maaşı düşük gösterip bana açıktan para vermesi ve her ay sıfır mesaili Bordro düzenlemesi beni haklı çıkarırmı?
Evet ,bunu ispat edebilirseniz, sizi haklı çıkaracak bir durumdur.
Alıntı:
(Elimde banka kredisi almak için geçen yıldan kalma şirket sahibi imzalı ve kaşeli 1.500 ytl'lik maaş yazısı var, kanıt olsun diye saklamaktayım)..
Saklamaya devam edin isterseniz,ama elinizdeki belge,olay mahkeme boyutuna taşındığında gerçek maaşınızın ispatı için geçerli belge olarak kabul edilmemekte.
Alıntı:
Nasıl bir dilekçe vermeliyim? Elden mi noterden mi?)
Bahsettiğiniz nedenleri belirteceğiniz bir ihtarnameyi noter kanalıyla göndermeniz sizin yararınıza olur.
Alıntı:
İstifamı noterden yada çalışma bakanlığı aracılığıyla yollarsam yinede 15 gün süreyle çalışmak zorundamıyım?
Sözleşme feshi(istifa değil) çalışma bakanlığı aracılığıyla bildirilmez.
Bahsettiğiniz nedenlerle sözleşmenizi feshettiğinizde ihbar süresi kadar çalışmaya devam etmeniz gerekli değildir.(ihbar süresi 15gün değildir.O işyerinde çalıştığınız süreye göre değişir.)
Olayınızın hukuki boyuta taşınması durumunda bir avukatla birlikte devam etmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır.
saygılar