Türkiye Barolar Birliği: Referandum anlamsız
Türkiye Barolar Birliği, 21 Ekim referandumu için “anlamsız değerlendirmesi yaptı.
Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan açıklamada, hükümetin duygusal tepki ile aldığı referandum kararının, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, anlamsız kaldığı kaydedildi.
Halkoylamasının başlamasının ardından, oylamaya sunulan metnin değiştirilmesinin de oyunu kullanmış olanlara saygısızlık olduğu vurgulanarak, “Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı da bu saygısızlığı ve hukuk ihlalini ortadan kaldırmaya yetmeyecek, yeni anayasa tartışmalarına yol açacaktır Yapılan emek, zaman ve para kaybıdır" denildi.
haber7.com
Re: Türkiye Barolar Birliği: Referandum anlamsız
Bu anlamsız referanduma YSKnın 6-5 oylamasıyla gidiyoruz.YSK kararlarına itiraz yolu yok.Bu kararla iç hukuk yolu tükenmiş mi oluyor?Eğer iç hukuk yolu tükenmişse doğrudan AİHM e gidilebilir demektir.Pazar günü oy kullanacağım.Benim kullandığım oy 12.Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğine dair olacak.İlgili kanunda değişiklik yapılmadan önce oy kullananlar,isterse geçerli tek oy olsun 11.Cumhurbaşkanıyla ilgili olarak oy kullandılar.Aynı sandıkta iki ayrı C.Başkanı için oy nasıl olur?
Bu konu AİHMe götürülebileceğine göre gerekçelerde neler sayılmalı?
Hukukçulara saygıyla arz....