Karşılıksız çek kesme , naylon fatura
Merhaba,
Sizlere sormak istediğim birkaç sorum var;
Ben bir limited şirketin %5 hissedarıyım. Bu şirketin müdürü ve kanuni temsilcisi ben değilim. Benim haberim olmadan bu şirket bazı firmalardan ürün almış ve ödemesini yapmamış sevk irsaliyesini teslim aldığına dair imzalamış o kadar. Şimdi bu satıcılar alacağını yasal olarak nasıl talep ederler bu yüzden benimle ilgili yasal bir işlem olurmu?
2. sorum şöyle ;
25 yaprak kadar çeki ödenmedi bu şirketin bunların toplamı 500.000 ytl kadar avukatlara verildi bu çekler ve şirkete ihbarnameler geldi.bununla ilgili yine benim açımdan nasıl bir yasal uygulama olur?
Son sorum ise naylon fatura kesilmiş.
ve bunlar olup biterken benim hiç haberim olmadı.
İlginize teşekkür ederim
Re: Karşılıksız çek kesme , naylon fatura
Bu konuda binlerce soru ve cevap var lütfen araştırınız. Sermaye şirketlerinde ortaklar şirket borçlarından sorumlu olmazlar . Bunun istisnası vergi ve ssk alacaklarıdır
Re: Karşılıksız çek kesme , naylon fatura
Şirketin borçlarından ötürü kişisel malvarlığınızla sorumlu değilsiniz.Ama şirketin vergi borcu veya SSk'ya borcu varsa istisnai bir durum oluşur.Öncelikle sorularınızda belirtmemişsiniz yapılan işlemler yetkili kişilerce mi yapılmadı mı?Tahminime göre işlemleri şirket yetkilisi yaptı dolayısıyla borçlara her hangi bir itirazda bulunamazsınız.Şirketin malvarlığına haciz gelebilir.