Ruhsatlı Silah Taşınması Hakkında Hüküm Giymek Üzereyim!
Sayın Üyeler,
Ben Fatoş, bana yardımcı olursanız çok sevinirim, kısa tutacağım.
Babam şu an 72 yaşında.10 yıl önce İzmir'de sokakta annemle saldırıya uğradıktan sonra babam Ruhsatlı silah taşımaya başladı. 2 Yıl önce babam silahı taşıma ruhsatından bulundurma ruhsatına çevirdi. 2 Yıl sonra ruhsatı iptal ettirip, tabancayı iade etmek istedi. Kendisine gelen yazıda jandarmaya teslim etmesi istendi. Babamla jandarmaya gittik, jandarma bize 6 ay sonra gelip evinizden gasp edeceğiz dedi. Nitekim 6 ay sonra geldiler, silahı teslim ettik ve gittiler.
Bana mahkemeden gelen celpde, yazı gelmiş olmasına rağmen 6 ay silahı teslim etmediği ve bu yüzden kanuni sorumluluğu olduğu ve ruhsatsız silahmış gibi cezalandırlacağıyla ilgili yazı geldi.
Böyle bir durumda ceza nedir? ( Çünkü jandarmanın söylediğini ispat edemiyorum )
Not: Babam Mimar, Fransa ve Türkiyede olmak üzere 2 üniversite bitirmiş biridir. Bugüne kadar kanun dışı hiçbir yola başvurmamıştır. Böyle birşeyle karşılaştığımız için çok şaşırdık. Lütfen bu konuda bize yardımcı olursanız size minnettar oluruz.
Durum bu şekilde gelişmişse mahkeme sonucu ne olabilir.
Re: Saygıdeğer üyeler. Ruhsatlı Silah Taşınması Hakkında. Hüküm Giymek Üzereyim!
Sayın serinsu,
Anlattıklarınızdan ruhsatsız silah bulundurmak suçunun tam olarak işlenilmemiş olduğunu anlmaktayım.Siz bulunduğunuz yerde bir avukat arkadaştan hukuki yardım alırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Saygılarımla..
Re: Saygıdeğer üyeler. Ruhsatlı Silah Taşınması Hakkında. Hüküm Giymek Üzereyim!
Çok incesiniz teşekkür ederim beyefendi fakat babamın silahı ruhsatlıyken ve iade etmek isterken iade almamaları, ertelemeleri ve sonunda sanki böyle olmamış gibi celp göndermelerini anlamış değilim. Çok huzursuzum ve endişeliyim. Size yaptırımı ne olabilir?
Hiç bir şey olmaz merak etmeyin. farzedelim ki demiş olduğunuz suç gerçekleşmiş olsa bile babanız cezanın ertelenmesini isteyebilir veya para cezasına çevrilebilir.o da olmazsa özel af çıkartırsınız yaşı sebebiyle...hulasayı kelam endişelenmenize ve korkmanıza gerek yok...
Alıntı:
skla rumuzlu üyeden alıntı
Hiç bir şey olmaz merak etmeyin. farzedelim ki demiş olduğunuz suç gerçekleşmiş olsa bile babanız cezanın ertelenmesini isteyebilir veya para cezasına çevrilebilir.o da olmazsa özel af çıkartırsınız yaşı sebebiyle...hulasayı kelam endişelenmenize ve korkmanıza gerek yok...
Sözleriniz yüreğime su serpti desem yanlış söylemiş olmam. Umarım söylediğiniz doğrudur. Çünkü çok şaşırmış vaziyetteyiz. Tabiiki çok iyi avukatlar tanıyoruz ama babam bunun önemli birşey olmayacağını düşünüyor.
Sonuçta kanun bu ama hiçbir art niyet yokken ve büyük bir ihmal yokken ki özellikle teslim etmek istememize rağmen böyle olması beni çok korkuttu.
Sayın serinsu,
Anlattığınız olguları bir avukat arkdaşa anlatın.Avukatınız gerekeni yapacaktır.İçiniz rahat olsun.
Saygılarımla..
Alıntı:
ahaltuner rumuzlu üyeden alıntı
Sayın serinsu,
Anlattığınız olguları bir avukat arkdaşa anlatın.Avukatınız gerekeni yapacaktır.İçiniz rahat olsun.
Saygılarımla..
Çok teşekkür ederim, yapacağız ama davaya daha 1 ay var. O zamana kadar ben sizden ön bilgi almak istedim. Zahmete sokmak istemedim sizleri.
Rica ederim.(teşekkürünüz için)
Saygılarımla..
Re: Ruhsatlı Silah Taşınması Hakkında Hüküm Giymek Üzereyim!
Tekrar merhaba, yeni bir bilgisi olan veya fikrini paylaşmak isteyen var mı? Lütfen yardımcı olun, lütfen.
Re: Ruhsatlı Silah Taşınması Hakkında Hüküm Giymek Üzereyim!
Alıntı:
serinsu rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar merhaba, yeni bir bilgisi olan veya fikrini paylaşmak isteyen var mı? Lütfen yardımcı olun, lütfen.
Sn.serinsu;
size enfazla yardımcı olabilecek tek kişi avukatınızdır.Avukatınıza güvenin.