Borç Senedinin Tahsil Edilmesi
Herkese iyi akşamlar.Arkadaşlar elimde şahsın birine ait 2 adet senet var.Fakat bu şahıs senetlerini ödemiyor.Şahsın üzerinde hiçbir gayri menkul yok sadece kredi ile aldığı bir adet traktör var.Ve bu traktör kredisinin bankaya ödemesi devam ediyor.Bildiğim kadarı ile daha 2 senelik kredi ödemesi yapacak.Ayrıca eşine ait hiç gayri menkul yok.Kaldığı ev babasına ait ayrıca babasına ait 70 dönüm tarla var.İlk sorum ben en kısa yoldan bu şahıstan senetleri nasıl tahsil edebilirm?2. sorum ben bu senetleri tahsili için traktör kredisinin bitmesini mi beklemeliyim?(traktörüne haciz getirme işlemi yapabilmek için).Bu sorunun mutlaka bir çözümü olması gerek diye düşünüyorum.Çünkü herkes bana borçlu olan şahıs gibi yaparsa işler içinden çıkılmaz bir hal alır gibime geliyor.
Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler
Re: Borç Senedinin Tahsil Edilmesi
Alacağınızı almanız borçlunun ödeme gücüne ve malvarlığına bağlıdır. Borçlunuzun traktörüne haciz koydurabilirsiniz. İcra yoluyla satışa çıkardığınızda ve satıldığında satış bedelinden öncelikle -muhtemelen rehinli- olan bankanın alacağı ödenecek, ondan sonra kalan miktar olursa size ödeme yapılacaktır. Kısacası, haciz koydurmak için kredi borcunun bitmesini beklemek zorunda değilsiniz.