-
Yurtdışında Boşanma
Ben 9 senelik evliyim iki kizim var biri 3 yasina girecek digeri ise 1 yasina.Esimden ayrilmak istiyorum.Avusturya da yasiyoruz esim bura vatandasi ben türk vatandasiyim Türkiye de evlendik burada dava acmak istiyorum ben calisiyordum suan dogum iznindeyim bosanirsak cocuklarin velayeti kime verilir vede eger Türkiye ye dönersem cocuklar bana verilirse tabi (cocuklar avusturya vatandasi) ordada cocuk parasi alabiliyor muyum? simdiden cok tesekkür ediyorum.
-
Re: Yurt disinda bosanma
lütfen banada birileri yardimci olsun birde avusturya da tanidiginiz türk avukat var mi
-
Re: Yurt disinda bosanma
1-)
Son okuduğum makalede yurtdışında ki boşanmalarda, velayetin ana ve babaya ortak verildiğini okudum.
Sizde de muhtemelen eşinizle beraber velayet yetkisi verilebilir.
Türkiye'de olsa idi çocukların yaşlarının küçüklüğü nedeniyle velayet size verilirdi.
2-)
Çocuk parası ise Avusturya Devleti'nin sizin çocuklarınıza vermiş olduğu bir sosyal yardımdır, tıpkı yurtdışında çalışıp emekli olanların emekli maaşlarını burada alabilmeleri gibi , Avusturya Devleti, çocuklarınıza Türkiye'de ikamet ettikleri sürede de bu yardımı yapmaya devam eder diye düşünüyorum.
Bu 2 notum size fikir vermek içindi ama tahmine dayalıdır. Bulunduğunuz yere en yakın Avusturya Türk Derneği veya Atatürkçü Düşünce Derneği benzeri bir dernekten yardım talep ederseniz size bu konuda yardımcı olacak bir Türk avukat bulacaklardır.