Garajımdan giriş-çıkışımı engelleme
Merhaba benim kendime ait olan arabamı park etmek için kullandığım garajımın önüne araç çekilmekte eve aracımı içeriden çıkartıp kullanmamı engellemekte bir kaç sefer uyarıda bulundum ama fayda vermedi polise de başvurdum sokak olduğu için karışamıyacaklarını söylediler fakat sokakta boş yer olmasına rağmen tam olarak da garaj kapısının önüe benim girip-çıkmamı engelleyek şekilde bırakıyor mağdur durumdayım saldırdı darp etti doktordan aldığım darp raporum var ve şikayette bulundum sizce ne yapmalıyım teşekkürler.
Re: Garajımdan giriş-çıkışımı engelleme
Medeni Kanun
madde 2 :
Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.
Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.
Sözkonusu durum hakkın kötüye kullanılmasıdır.Bu durumda,dava açarak bu hakkın kötüye kullanımın ortadan kaldırılmasını isteyebilirsiniz.
Darp hadisesi mevcut ise savcılığa şikayette bulunabilirsiniz.
Garaj kapım yaklaşık 2,5 metre kadar ve art niyetli komşum tam ortaya yani ne sağ tarafa ne de solda gideceğim yere gidemiyorum mahalle karakolu da yardımcı olmuyor nasıl hak hukuk bu?
Eski bir araba bulun göbekten vurun gitsin. :)
Sayın Dodocan'ın önerisini tatbik etmek niyetinde değilseniz şayet,söylenildiği gibi darp için savcılığa şikayette bulunabilir,hakkın kötüye kullanımına giren araba parkı sorunu için de dava yoluna gidebilirsiniz.