-
Sahte imzalı çek
Merhabalar..
Islerini yaptigim bir bilgisayar sirketinin eline ucuncu bir firmadan iki adet cek gecmis, cekleride tefecide kirdirmak icin ceklerin arkasinda saglan bir iki firmanin cirosu gerekiyormus.. Benim de ticari gecmisim iyi oldugu icin ceklerin arkasina benim isim soyismimle birlikte imzami atmis..
Cekler odenmemis, bunun ardindan tefeci parayi tahsil etmek icin beni aradi, oldukca ugrastim adamlarla sonuc itibari ile borclu kisi borcunu odedi ancak cekleri vermedim, suan elimde iki adet arkasinda benim sahte imzamin bulundugu cek var, miktarlari 50bin ytl nin uzerinde..
Beni ve ailemi tefecilerle ugrastirip hayatimi daha sonra ticari gecmisimi riske/tehlikeye atan bu sahis hakkinda suc duyurusunda bulunursam, resmi evrakta sahtecilik vb. gibi suclardan kesin ve kesin ceza, ozellikle hapis cezasi alabilir mi? Boyle bir mahkeme nekadar surede sonuclanabilir?
Simdiden ilginiz icin tesekkur ederim..
-
Re: Sahte imzali cek.!
Eklemeyi unuttum, cekler karsiliksiz cikinca arkasi yazilmamis, hicbir icra/haciz islemi yapilmamis..
Birde...
Elimde birde su sekilde kagit mevcut;
Sahte imzayi atan kisi bana bir kagit getirerek sahte imzadan dolayi feragat etmemi, bunun icinde kagidi imzalamami istedi, kagitta su su su numarali ceklerdeki imzalara karsilik dava acma hakkimdan feragat ediyorum, altinda ismim soyismim yaziyor imzalamami istedi, kabul etmedim kagida da el koydum, yani inkar ederse sanirim onuda mahkemeye delil olarak sunabilirim
Kesinlikle bir avukat yardimci alacagim fakat sizlerinde gorusleri benim icin cok onemlidir..
Ben bu adamin hak ettigi gibi agir ceza almasini istiyorum ancak elimde olanlar bu kisinin birkac sene yatmasi icin yeterlimidir emin degilim?..
-
Yanit verebilecek kimse varmi?
-
Forumlarımızı ziyaret ettiniz mi ?
-
Elbette..
Gunlerce arastirdim, hukuki.net dahil pek cok hukuk sitesinde benzer konular arastirdim fakat net bilgilere ulasamadim..
Resmi evrakta sahtecilik vs gibi pek cok konuyu inceledim fakat aradigim yaniti bulamadim, benim konumu yorumlayabilirseniz mutlu olurum..
-
Yanıtıda bulmuşsunuz zaten resmi evrakta sahtecilik ve veya sahte imza atma suretiyle dolandırıcılık. Avukatınıza başvurunuz.