Ölüm halinde haciz işlemi nasıl olmalıdır ?
Merhabalar,
Bir müteahhitten kat karşılığı edindiği bir dairesini satın aldım,arsa sahibi ile arasındaki anlaşmazlık yüzünden tapu alamadım,verdiğim paraya karşılık bana tarih ve rakam açık bir çek verdi,aramızda yaptığımız noter onaysız protokol var,bu protokolde çekten bahsedilmemekte,ilk başta müteahhitden başka bir dairesinin tapusunu teminat olarak almıştım,fakat bu daireye alıcı çıkınca yeni bir tapu alana kadar teminat olarak açık çeki aldım.Protokolde bu teminat tapusu geçmekte...Arsa sahibi ile karşılıklı mahkemeleri sürmekte...
Maalesef geçtiğimiz günlerde müteahhit vefat etti.Şimdi elimde teminat tapusu benim isteğimle devredilmiş bir protokol ve meftanın açık çeki var...Meftanın mal varlığı piyasaya olan borçlarını şu an için karşılıyor,ama kaygım,bundan 3 ay evvel eski eşinden boşanmış ve 20 gün evvel yeni biri ile evlenmiş olması...Dolayısı ile karşımda aile olarak tanıştığımız eski eşi ve çocuklarının dışında tanımadığımız yeni bir mirascısı olacak...
Sorum şu,bu durumda ne yapmalıyım,çekin arkasını yazdırıp işlemlere mi başlamalıyım.Merhumun sahip olduğu veya kat karşılığı hak ettiği taşınmazlara tedbir koydurabilir miyim.Koydurabilirsem bu işlemi hemen mi,veraset ilamı sonrası mı yapmam gerekli..Farz edelim itiyati haciz koydurdum,merhumun malları haciz yolu ile satılacak mı,zira benim isteğim mallarını almak onların haraç mezat satılması ve paramı geri almak değil,sadece kendi dairemin tapusunu garantiye almak istiyorum...
Bilgilerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
Re: Ölüm halinde haciz işlemi nasıl olmalıdır ?
Sorunlarınızın 4/4 lük çözümünü burda bulamazsınız. Talep ettiğiniz yardım profesyonel avukatlık hizmeti almanızı gerektirir.
Çok geniş bilgi veremeyiz belki ama çekin arkasını hemen yazdırın.Belki çek hesabında para vardır,hiç icra işleriyle uğraşmadan paranızı alırsınız.Çekin karşılığı çıkmazsa bi avukata başvurun o gereken bilgileri yüz yüze daha iyi verecektir.
İlginiz için teşekkür ederim,çeke ailesinin de olurunu alarak bir rakam yazıp arkasını yazdırdım ve mallarına tedbir koydurdum,geçen sürede mirasçılar kendi aralarında uzlaşmaya vardıktan sonra bana bir teminat tapusu verdiler ve tedbirleri yavaş yavaş kaldırıyorum...
Bizim asıl evimizin davası da uzadıkça uzuyor,yılan hikayesi. :)...