Merhaba,
siz avukat arkadaşlardan yardım istiyorum. Konu şu; babam uluslararası nakliyat işinde çalışıyor. ve kullandığı aracın(tır) ruhsatlarından birinin evraklarında , ki bu evrakların toplamı yirmiyi buluyor birinde sorun çıkmış. yolda çevirme yapan polisler bu evrakın sahte olduğu gerekçesiyle araçla ilişkisi sadece şöförlük olan babamı tutuklamışlar. cmuk un atatdığı avukatla görüştüm bana söylenilen "babanızın tutuklanması akıl alır şey değil" oldu. "arabanın evraklarından biri sahteyse aylardır nasıl oluyorda yurtdışına çıkış yapabiliyor, onu geçelim nasıl oluyorda tamamen şirketin sorumluluğu olan birşey yüzünden babanız tutuklanıyor anlamış değilim" diyor. velhasıl kelam babam iki gündür tutuklu olarak tekirdağda bulunuyor. avukatın söylediği bir ay kadar yatacak çünkü babamın çıkacağı mahkemnin hakimi başka bir yere atanmış ve yerine yeni bir hakim gelmemiş. yeni gelecek hakim yerinede kimse karar vermez diyor. bizim asıl şanssızlığımız sanırım savcının daha yeni atanması ve "ben tutukluyayımda günah benden gitsin" mantığıyla olaya yaklaşması. tecrübeli bir savcının böyle anlamsız bir karar vermesini kimse kabul edemiyor. kendi avukatımızda bu yönde görüş bildirdi.
şimdi sormak istediğim konu şu;
Babamın bir ay içerisinde hakim karşısına çıkarılması zorunlu bildiğim kadarıyla. bu bir ay içinde mahkemeye çıkması sonucu sizce serbest bırakılırmı, yoksa yeni hakim gelene kadar tutukluluğuna devam kararı mı verilir?
sizce burda babamın her hangi bir suçu varmı ? inanın 49 yaşında adam kendimi bildim bileli ağladığını görmedim. ama telefonda ağlıyordu sinirinden.benim bir suçum yok ne diye beni tutukluyorlar diye. babamla tutuklandığındna beri görüşemedik yarın öğlen gidicem, mahkeme tarihini cmuk un atadığı avukata soruyoruz bilemiyorum diyor. böyle bişey mümkünmüdür. yani itiraz edildi dün tutuklama emrine ve ret edilmiş. mahkeme tarihi belli olmuşmudur bu durumda.
sizce bu işin cezası nedir? ve babamın ceza alması söz konusumudur? bu arada tır yurtdışına çıkarılabilsin diye babamda bir adet şirket vekaleti var, bunun babama her hangi bir suçlama yapılmasında etkisi olabilirmi?
teşekkürler.