Kiracıma ihtarname çekebilmem için kontrat şart mı?
Merhabalar,
Kirasını zamanında ödemeyen kiracıma noter kanalıyla ihtarname çekebileceğimi biliyorum ancak bunun için elimde kira kontratı bulunması gerekir mi?Kiracımdan evimi boşaltmasını istediğimde elimde yasal hiç bir şey olamadığı için bir şey yapamayacağımı belirtti doğru mu?Birde kirayı elden alıyordum ,ihtarname çektiğim takdirde bu borca itiraz edebilir mi?
Re: Kiracıma ihtarname çekebilmem için kontrat şart mı?
Alıntı:
nazan122 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Kirasını zamanında ödemeyen kiracıma noter kanalıyla ihtarname çekebileceğimi biliyorum ancak bunun için elimde kira kontratı bulunması gerekir mi?Kiracımdan evimi boşaltmasını istediğimde elimde yasal hiç bir şey olamadığı için bir şey yapamayacağımı belirtti doğru mu?Birde kirayı elden alıyordum ,ihtarname çektiğim takdirde bu borca itiraz edebilir mi?
Merhaba;
Daha önce size kira bedeli farklı bir şekilde ödenmiş miydi elinizde makbuz veya bir belge var mı?Ne zamandan beri kiracınız bu kişi? Tahliye amaçlı icra takibi yapabilirsiniz.Böylelikle 7 gün içinde itiraz etmezse ve 30 gün içinde kirayı ödemezse kiracıyı tahliye edebilirsiniz. Kira bedellerini de tahsil edersiniz. Ancak bu kiracı kötüniyetli ise ve kira bedellerinden vazgeçerim diyorsanız; bir avukata danışın ve 3091 sayılı taşınmaz mal zilyetliğine yapılan tecavüzünü engelleyin.Taşınmazda herhangi bir hakka dayanmaksızın oturan , taşınmazı kullanan, taşınmazdan faydalanan kişiler bu kanun hükümlerine göre tahliye dilebiliyor. Somut olayda da herhangi bir hakka dayanmaksızın kullanım sözkonusu. Dolayısıyla olayda bir işgal olduğu tartışılmaz bir durum.
Bu durumda hak sahibi işgali öğrendikten itibaren 60 gün içinde taşınmaz il sınırı içinde ise Valiliğe, ilçe sınırlarındaysa Kaymakalığa vereceği bir dilekçe ile durumu izah eder. kaymakamlık 15 gün içinde soruşturmayı tamamlamak zorundadır. evvela keşif yapılır hazır bulunan kişiler dinlenir ve karar verilir. Şikayet yapılırken işgalcinin kimliğinin doğru bildirilmesi gerekir.
Derhal hukuki yardım alınız iyi günler.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler,
kiracım 2004 yılında haziran ayında evimi kiraladı ,ondan sonraki yeni kira döneminde kontratı yenilemedik ve kiraları elden aldığım için herhangi bir makbuz veya belgede yok bana verdiğine dair .Birde şu anda kullandığı elektrik ve su benim üzerime ,üzerine alması için defalarca uyarıda bulunmama rağmen parası olamadığı için alamadığını söyleyip erteliyor bende çıkarken borç biriktirip çıkmasından endişe ediyorum,bu durumda o daha evimde oturuyorken gidip elekt.ve suyu kestirebilir miyim bu durumda ben haklı iken haksız duruma mı düşerim?
Alıntı:
Öncelikle ilginiz için teşekkürler,
kiracım 2004 yılında haziran ayında evimi kiraladı ,ondan sonraki yeni kira döneminde kontratı yenilemedik ve kiraları elden aldığım için herhangi bir makbuz veya belgede yok bana verdiğine dair .Birde şu anda kullandığı elektrik ve su benim üzerime ,üzerine alması için defalarca uyarıda bulunmama rağmen parası olamadığı için alamadığını söyleyip erteliyor bende çıkarken borç biriktirip çıkmasından endişe ediyorum,bu durumda o daha evimde oturuyorken gidip elekt.ve suyu kestirebilir miyim bu durumda ben haklı iken haksız duruma mı düşerim?
Merhaba nazan hanım;
Öncelikle 2004 yılında yapmış olduğunuz sözleşme halen sizde mi acaba? Çünkü Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdire sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır. Yani bu sözleşmeniz halen geçerlidir. Ayrıca bu sözleşmeyle gereken icra takiplerini yapıp kira bedellerinizi tahsil edeceğiniz gibi icra takibi ile birlikte tahliye etme şansınız da vardır.Elektrik ve su sizin adınıza ise sözleşme yapma özgürlüğünüz olduğu gibi bu kurumlara gidip sözleşmeleri feshedebilirsiniz. Hiçbir şekilde haksız duruma da düşmezsiniz.Kiracı elektrik ve suyu ilgili kurumlarda kendi adına almalıdır; aksi takdirde ilerde borçlardan siz sorumlu olursunuz.Ayrıca gelecek yıllarda kira artışı düşük kalırsa kira tespit davası da açabilirsiniz. Sözleşmenizi incelemek gerekiyor. İyi günler.
2004 yılında yaptığım kontratım halen bende ve verdiğiniz bilgilerden dolayı tekrar teşekkürler .
Alıntı:
2004 yılında yaptığım kontratım halen bende ve verdiğiniz bilgilerden dolayı tekrar teşekkürler .
Merhaba nazan hanım:
Rica ederim. En kısa zamanda bir avukata danışmanızı öneririm.
İYi günler.