Disiplin Cezasına nasıl itiraz etmeliyim?
Merhaba,
16.10.2007 tarihinde malbeyanında bulunmamak suçu ile 10 günlük disiplin hapis cezasına çarptırıldım. Ancak, bu sürenin biraz daha uzatılabilmesi adına hakim 7 gün içerisinde Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmam gerektiğini söyledi. Duruşma sonrası itirazın nasıl yapılması gerektiği ile ilgili Ağır Ceza Mahkemesi kaleminden bilgi almak istedim; ancak, bana itirazın İcra Mahkemesi'ne yapılması gerektiği söylendi. Sonuç olarak bir itirazda bulunamadım. İtirazımı kime ve nasıl yapmalıyım? Dilekçemi nasıl hazırlamalıyım? Yardımcı olursanız müteşekkir kalacağım; iyi çalışmalar herkese...
M.
Re: Disiplin Cezasına nasıl itiraz etmeliyim?
Nöbetçi ağır ceza mahkemesine sunulmak üzere, kararı veren icra ceza mahkemesine dilekçe verin. Dosya numarası, karar tarihi, konusu, itiraz eden gibi bidiğiniz bölümleri doldurun ve sonra hangi konulara ve ne için itirazınız varsa onları yazın. Tebligat mı size ulaşmadı, yoksa alınan kararmı yanlış. İtirazınız hangi hukuki neden dayanıyor ise onu yazın ve kararı veren icra ceza mahkemesi kalemine sunun .(İlgili hakimden dilekçe üzerine havale alınır) Süre 7 gündür aman kaçırmayın.
Bu işin basit tarafı ama bu şekilde bir sonuç alabileceğinize inanmıyorum. En doğrusu bu işlemler için bir avukat yardımı almanızdır.
Saygılarımla.