Şirketi Zarara Uğrattığıma Dair Hakkımda Açılan Dava
X Firmasında satış danışmanıyken vardiyam esnasında dizüstü bilgisayar çalındı. şirket hiçbir yazılı dayanağı olmadan çalınan mal değerini benden tahsil etmeye kalktı.bende bu olaya istinaden işten istifa etmek koşuluyla işten ayrıldım.maaş ödemesi geldiğinde de paramı yatırmadılar, bende bölge çalışmaya şikayet dillekçemi verdim ve bu olay üzerine maaşımı yatırdılar. ibranamemi de paramı aldıktan sonra imzaladım. şirket ile ilişiğim kesildi. fakat şirketinde bana sözlü tehditvari konuşmalarıyla eğer bölge çalışmaya gidersen bizde seni iş mahkemesine verir şirketi zarara uğrattığımaktan dava açarız, notebook'un parasını faiziylede alırız diye beyanda bulundular.Ve de davayı açtılar.
dava dilekçelerinde olayı birgün sonra jandarmaya bildirildiği bu nedenle şüpheliyi tespit edemediklerini olayda benim kusurlu olduğumu bildirdiler.
olayda ;benim o gün 16 saat çalıştığım, tek kişi olmamdan kaynaklanan ihtiyaç molalarında reyonumu kimseye veremediğim, şirket reyonunun başka bir şirkete ait olan AVM içerisinde olduğu,olay gecesi AVM güvenlik personellerine ve amirine olayı bildirdiğim savunmam ve tutulan tutanaklarla belgelenmiştir.
şimdi davanın ilk duruşması geçti ve ileri bir tarihe şahit gösterme gerekçesiyle ertelendi.Bu olaylara istinaden_;
1- olayda kusurum olmadığı kanısındayım;sizce?
2- avukatım yok baro bana ücretsiz avukattan yararlanma hakkı verirmi?
3- bu davanın lehime sonuçlanma olasılığı nedir?
4- şahitlerim yani olay gecesi olayın görgü tanıkları gelmezse ne fark eder?
LÜTFEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
Re: Şirketi Zarara Uğrattığıma Dair Hakkımda Açılan Dava
1- Kusurlu
2- Baro ücretsiz verebilir
3- %50
4- Farketmez
Re: Şirketi Zarara Uğrattığıma Dair Hakkımda Açılan Dava
Dizüstü bilgisayar size zimmetli verilmiş ise sorumluluk da sizde olmalı diye düşünüyorum. Yani bu durumda bilgisayarı koruma görevi de size aittir. Bütün önlemleri almış olmanız halinde (kaçınılmazlık durumunda) sorumluluğunuzun olmayacağı düşünülebilir.
Bilgisayar size zimmetli değilse ve işyerinden çalınmışsa size sorumluluk yüklemek zor görünüyor.
Baro size avukat konusunda yardımcı olur.
Şahitleri dinletme konusunda ısrarlı isenzi ve masrafını ödeserseniz mahkeme onları getirtir.
Davanın sonucu; ya kazanırsınız ya kaybedersiniz.
Selam.