merhaba sevk dönemini içeren rapor alınca bir dahaki sevk dönemine erteletme hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi?rapor nerden alabilirim sağlık ocağından kabul görür mü.prosedür nasıl işliyor.teşekkür ederim
Printable View
merhaba sevk dönemini içeren rapor alınca bir dahaki sevk dönemine erteletme hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi?rapor nerden alabilirim sağlık ocağından kabul görür mü.prosedür nasıl işliyor.teşekkür ederim
bilgisi olan yok mu
Askerlikten kaytarmak isteyenlere yardimci olunmaz.
ne kadar ön yargılı bir insansın.yinede zahmet edip cevap yazdığın için teşekkürler.belki açıklama yapmadığım için böyle anlaşılmış olabilir.askerlikden kaçmak gibi bir niyetim yok sadece geçerli nedenlerimden dolayı askerliği 1 2 ay geciktirmek istedim.burası bilgi paylaşım yeri.özel önemli sebeplerimi ilk önce buraya yazıp onaylanmak sonrasında sorumu yazmam gerektiğini bilmiyordum.hem merak etme rapor alacağım kişi doktorlardır.onlarda gelselerde rapor yazıp şu insanların askerlikten kaçmasına yardımcı olayım gibi bir niyetleri olduğunu sanmıyorum.onlar da gerekli bulmadıkça yazmazlar emin ol.benim merak ettiğim sağlık ocağından alınan rapor yeterlimi onu sordum
1111 Sayılı Askerlik Kanununda bulunan sevk tehiri maddeleri, madde sıralamasına göre aşağıda açıklanmıştır:
(1) 1111/35-A: Vücutları askere yarayacak derecede büyümemiş olanlar.
(2) 1111/35-B: Zamanın geçmesiyle veya tedavi ile geçecek illet ve hastalıkları olduğu sıhhî muayene neticesinde anlaşılanlar ve mevkuf veya mahpus olanlar (Bunlardan işbu Kanunda yazılı çağırılma zamanına kadar iyileşecekleri veya mahpusiyetleri biteceği anlaşılanlar ertesi seneye bırakılmayıp bedeni kabiliyetlerine göre asker edilirler.)
b. Yedek subay aday adaylarının;
(1) Hapis veya tutuklu bulunmaları,
Hapis, tutuklu veya gözetim altında bulunanlar, bu durumlarını cumhuriyet savcılığı kanalıyla,
(2) Askere gidemeyecek derecede hasta olmaları,
Sağlık sorunu bulunanlar, kendilerini sevk ettirecekleri asker hastahanesi sağlık kurulu raporu ile askerlik şubelerine bildirmek zorundadırlar.
o zaman yapmam gereken direkt askeri hastane için sevk çıkarmam.teşekkürler bilgi için.