Re: Kira artışı ile ilgili
Kiracı kira dönemi bitiminden 15 gün önce çıkacağını bildirmedikçe kira akdi birer yıllık sürelerle otomatik olarak yenilenir.
Mart ayında daireye değer katan bir tadilat nedeniyle arttırım yapmışsınız. Normal artış zamanı 12 aylık dönemin sonudur.
Sizin kira akdinizin otomatik yenilenmesi kasımda olacak. Otomatik olarak yenilenirken en az enflasyon oranında arttırmanız gerekir. (%7, %9 değişik enflasyon rakamları var, %10 arttırın, garanti olsun. )
Her kasımda enflasyon oranında artış yaparak, diğer tahliye koşulları gerçekleşmedikçe istediğiniz kadar oturabilirsiniz.
Sayın merttek;
Evsahibi bizden 100 YTL artış istedi. Bizim şu an elimizde kontratımız yok. Biz şu an 350 YTL ye oturuyoruz. Yani yüzde 10'u 35 YTL yapar. 3 kat zam istiyor bizden.
Şimdi sorun burada işte, ben 35 YTL diyeceğim o da çık evimden diyecek. Bende çıkmıyorum dersem ne kadar oturabilirim bu evde?
Saygılar...
Her sene enflasyon oranında artış yapar ve kiraları düzenli öderseniz, tahliye dava açabilmesi için üç şeye dayanabilir:
1. kendisinin veya çocuklarının ihtiyacı.
Bu durumda 3 yıl süreyle kimseye kiraya veremez.
2. verdiğiniz bir yazılı tahliye taahhüdü.
3. aynı belediye sınırları içinde sizin veya eşinizin evinin olması.
Bu üçünden biri olmadıkça tahliye talebinde bulunamaz, ilelebet oturabilirsiniz.
Ancak kira tespit davası açabilir.
Alıntı:
babakartal rumuzlu üyeden alıntı
Sayın merttek;
Evsahibi bizden 100 YTL artış istedi. Bizim şu an elimizde kontratımız yok. Biz şu an 350 YTL ye oturuyoruz. Yani yüzde 10'u 35 YTL yapar. 3 kat zam istiyor bizden.
Şimdi sorun burada işte, ben 35 YTL diyeceğim o da çık evimden diyecek. Bende çıkmıyorum dersem ne kadar oturabilirim bu evde?
Saygılar...