-
Komisyon aldım
merhabalar bir yapı kooperatifinin şantiyesinde çalışıyordum teknik eleman olarak üye bul komisyon al dediler üye buldum banka hesabıma yatırdıkları komisyon tutarını aradan 7 ay geçtikden sonra işten çıkartırlarken üyeye geri ödenen diye bir talimatla yatırdıklarını söyleyip sanki zimmetime para geçirmişim gibi lanse ettiler . yasal bir hakkım var mı banka hesabıma yatan parayı geri ödemek durumunda mıyım komisyon bedeli olarak aldığımı ispatlayacak çok şahidim var neden üyenin kendi hesabına değil de benim hesabıma yatırdılar bu parayı tşk.
-
Re: Komisyon aldım
Bir avukata danışmalı ve İş Mahkemesi'nde dava açmalısınız. Evraklar ve detaylar görülmeden buradan vereceğimiz bilgiler yanıltıcı olabilir. En basitinden banka hesabınıza havale gönderenin/para yatıranın kimliğinin dekont üzerinde görünüp görünmüyor olması bile davanın seyrini değiştirebilir.
Selamlar,
-
teşekkür ederim komisyon aldığıma dair her hangi bir belge yok yönetim kurulu bşk. yetkili imzasıyla talimat verilmiş ve üyenin koop.hesabına yatırdığı para miktarı 51,500 ytl benim banka hesabıma aynı gün yatan 5000 ytl yani üye aslında koop. hesabına 46,500 giriş yapmış gibi göstermişler aynı gün güya 5000 ytl fazla ödemiş gibi (talimatta ki açıklama ) benim hesabıma yatırılmış bana komisyon bedelimin yatırıldığı söylendiği için bir gün sonra da ben bankamdan paramı çektim kopp.taki 3 yetkili den en yetkili olanı yatırmış parayı bunu ispatlayabiliyorum sadece neden üyenin kendi hesabına yatırmamış fazlaysa parası tek savunmam bu olabildi yasalar yanımdaysa hemen dava açacağım teşekkürler
-
Ayşegül Hanım;
Siz paranızı almışsınız. Dava açarak masraf etmenizi önermem. Bırakın davayı karşı taraf açsın. Belki de hiç açmazlar. Blöf yapıyor olabilirler. Açarlarsa, siz de savunmanızı yaparak, aslında ödenen paranın sizin komisyonunuz olduğunu delillerinizle birlikte savunursunuz. Selamlar.
-
Teşekkür ederim Abbas bey ben emlakçı olmadığım için koop. teknik personeli olduğum için komisyon alamazmışım vs. suçluyorlar bu konuda her hangi bir problem var mı